Felháborító büntetés Görbicz lefejeléséért

2014.03.14. 09:42

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) csütörtök délután nyilvánosságra hozta,kétmeccses eltiltással bünteti a montenegrói Podgorica játékosát, Milena Knezsevicset. A 23 éves irányító a vasárnapi BL-meccs utolsó másodperceiben szándékosan arcon fejelte Görbicz Anitát, és bár ugyan később bocsánatot kért, tettére nincs magyarázat.

Így fejelték le Görbiczet

Tehát egy tét nélküli csoportmeccsről fog hiányozni a hétvégén, valamint a május harmadiki elődöntőről, a fináléban azonban már játszhat. Akár a Győr ellen is.

Kelecsényi Ernő klubelnök így nyilatkozott a klub honlapján. „T artunk tőle, hogy ennek az ítéletnek a jövőben nem lesz visszatartó ereje az agresszív, sportszerűtlen viselkedésekkel szemben. Mivel az EHF közleménye nem fogalmazza meg egyértelműen a további lehetőségeket, a következő napokban eldöntjük, hogy lépünk-e, és ha igen, akkor mit.”

A francia Raphael Tervel, a győri védelem oszlopa, igazságtalanságról beszélt.

Ennél is továbbment a Bakos István, korábbi válogatott kapus, aki a Győr edzője volt régebben. „Felháborító és nevetséges” - nyomatékosította a Digisport reggeli műsorában.

Hozzátette, a maximális büntetés, vagyis 15 meccses eltiltás lett volna elégtétel a fejelésért. „Ehelyett kézlegyintéssel intézték el.”

Még a Buducsnoszt elnöke is minimum három meccses eltiltást várt, vagyis arra készült, hogy a játékos nemzetközi meccsen már nem léphet pályára a szezonban.

Norvégiában és Dániában is általános döbbenetet váltott ki az eset, botránynak és megbocsáthatatlan döntésnek minősítik.

„A liverpooli Luis Suareznek kézilabdázónak kellett volna mennie” - jelentette ki a Larvik klubigazgatója. Az uruguayi Suarez harapásért tízmeccses eltiltást kapott Angliában.