Löke nem hibázhat ennyiszer a döntőben

2014.05.04. 10:48
Alig várták a BL-címvédő győri kézisek, hogy nyolcezer néző előtt játszanak, erre készültek egész évben. Emiatt nem volt rajtuk nyomás, pluszteher. Megoldották, de a döntőre még javulniuk kell. A Podgoricával kétszer játszottak döntetlent idén, a montenegróiak hosszabbításban jutottak be a vasárnap 17 órakor kezdődő döntőbe, ami a magyaroknak jó lehet.

29-26-ra verte a Győr a dán Midtjyllandot a budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője első meccsén a Papp László Budapest Sportcsarnokban.

Az első félidőben már hattal is ellépett a magyar bajnok (14-8), a dánok azonban szívósan játszottak, és megfelezték a különbséget a második félidőben, és a végére is.

Görbicz Anita ezért is mondta a meccs után, hogy az első félidőben nagyon jól játszottak, aztán a hajrára kissé elfáradtak.

Ambros Martín vezetőedző azt emelte ki, hogy a második félidő eleji hullámvögynél és az időkérésnél nem mondott semmi különöset, csak annyit, hogy nyugi. „Nem ők javultak fel, mi hibáztunk kevéssel többet a megengedhetőnél. De csak ez a szakasz volt, amikor nem tudtuk kontrollálni a játékot az egész 60 percből.”

Kifejtette, őt nem érdekli a különbség, és hogy igazából nem tudta pihentetni a legjobbjait, mert a dánok egy pillanatra sem adták fel.

Az ötgólos Kovacsics nagyon szerényen nem a saját játékáról beszélt, hanem arról, mindenki hozzá tudott tenni. Kovacsics most a legfontosabb pillanatokban lendítette tovább csapatát.

Pár adatot érdemes megnézni.

  • A Győr gyors lerohanásból nem ért el gólt, amire magyarázat lehet a vendégcsapat fegyelmezett visszafutása, bár nem túl gyakori, hogy valaki gyors indítások nélkül nyerjen fontos meccset.
  • Betörésből ugyanakkor a magyarok nem hibáztak, nyolcból nyolcat lőttek, Kovacsics például háromszor pattintott Englert kapus lábai alatt a kapuba.
  • Balátlövőből háromból egyet lőttek a győriek. Amorim inkább középről próbálkozott, kilenc méterről hétből négyszer volt eredményes.
  • A 2011-ben a világ legjobbjának választott Heidi Löke nem zárt jó meccset, 7 lövésből csak három gólt ért el. Az ő esetében indokolt a csak, mert volt olyan olimpiai tétmeccs, amelyen kilencből egyszer sem hibázott.

Neki mindenképp javulnia kell a döntőre, mert a magas és erős montenegrói védőfalban ráadásul sokkal nehezebb lesz megtalálni őt, és a Buducsnoszt ellen nem fér bele, hogy négy támadást rossz lövéssel fejezzen be. Amúgy is sokkal kevesebb támadás várható.

Két hetest nem szabad hibázni, mert visszaüthet. (Görbicz 14 lövésből hétszer volt eredményes egyébként, míg Amorim csak egyszer rontott.)

A Podgoricával az idén kétszer is döntetlent játszottak a győriek, míg két éve idegenben lőtt kevesebb góllal kaptak ki.

Martín zárógondolata az volt, nem számít hogyan nyernek, csak nyerjenek. Szép játék nem is várható.

A BL-döntőt a Digisport és az Index 17 órától közvetíti.