Lazán verték a kézisek a románokat

2014.05.29. 20:38

A szlovénok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott - a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt veszprémi játékosok nélkül - 34-30-ra nyert a román csapat ellen csütörtökön, Nyíregyházán.

Mocsai Lajos csapata remekül kezdett, és Harsányi góljaival vezetett. A balkezes szélső lett a meccs legeredményesebb játékosa kilenc góllal.

A magyarok védekezése ugyan nem volt kifogástalan, de ezt támadásban ellensúlyozták. Ancsin átlövései, Lékai lövései és bejátszásai pontosak és hatásosak voltak. A románok többször is egyenlíthettek volna az első félidőben, azonban ezt a kapuban Mikler megakadályozta.

A fordulás után valamelyest feljavult a mieink védekezése, elöl pedig a beálló Szöllősi Szabolcs góljaival magabiztos, hatgólos előnybe került a magyar csapat, ekkor már Tatai állt a kapuban. Az is belefért, hogy a jobbkezes átlövők mindössze egy gólt lőjenek, mert volt más, aki húzza a csapatot. A másik oldalon például Ancsin hatig jutott.

Az utolsó percre a románok ugyan két gólra feljöttek, de az egyenlítésre már nem volt esélyük.
Mindkét félidőt 17-15-re nyerték a magyarok.

A románok is vb-selejtezőre készülnek, nem ők favoritok, hanem a svédek. Románia az Eb-selejtezőkön meglepő vereséget Finnországban, amivel kiesett.