A SEHA Ligát is uralja a Veszprém

2014.09.13. 18:20
A veszprémi csapatkapitány, Nagy László kijelentette: meg akarja nyerni az orosz pénzen létrehozott SEHA Ligát, és erre meg is van minden esélye. A Vardart imponálóan verték szombat délután 31-23-ra.

A kézilabda SEHA Liga – a délszláv csapatok mellett a Veszprém, a szlovák Presov, a fehérorosz Brest vesz részt benne – negyedik fordulójában a macedón Vardar Szkopje érkezett Magyarországra.

A magyar bajnok az eddigi három meccsét simán megnyerte (Presov, Vojvodina, Borac), a negyediken a legkomolyabb ellenféllel találkozott, hiszen a BL-ben a nyolc közé jutott a Vardar, és a későbbi győztes Flensburg ellen nyolc másodperccel a vége előtt kapta a kiesést jelentő gólt hetesből.

Ezt a ligát azért hozták létre, mert a környék csapatai a bajnokságukban általában egyeduralkodók, így pedig minél több tétmeccset játszhatnak.

A Veszprémben sérült volt Alilovics kapus és Dzsamali átlövő, a friss igazolások közül pedig Lékai Máté nem játszhatott. A Bajnokok Ligája két hét múlva indul, addig feltehetően valamennyien felépülnek, a rendkívül erős keretet kialakító hazaiak nélkülük is megnyerték a meccset.

Már az elején elléptek a magyarok, a nyolcadik percben 3-0-ra vezettek, a macedónok szívósan tartották magukat, de 11-9 után sorrendben négy gólt kaptak, a félidőre pedig 17-12 volt az állás.

A második félidőben kissé mérséklődött az iram, a korábban Veszprémben védő Sterbik Árpád ugyan beállt a kapuba, és sok labdát fogott, de Iliccsel nem bírt, aki elképesztő formában lőtte a gólokat. Kilencet lőtt zsinórban, a 21. és 29. gól között más nem tudott feliratkozni.

Az eddig szintén hibátlan Vardaron látszott, gyengébb az állománya, és a hajrát már nem bírták, veszélytelenek voltak a magas magyar fal előtt. 31-23-mal fejeződött be a 60 perc.

A magyarokon viszont az érződött, minden eddiginél erősebb a kispad is, Nagy László csak egy gólig jutott, míg helyettese, a német Zeitz hármat lőtt. Sulic beállóból négy gólig jutott, a svéd Nilsson beépítésén még most dolgozik Ortega mester.

Chema kétszer, Ruesga háromszor volt eredményes, ők irányítottak Lékai távollétében. Mikler nem védett rosszul, de sokkal jobban is tud ennél.