Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltemették Varga István világválogatott kézilabdázót

2014.12.17. 20:20

Több százan vettek végső búcsút szerdán a 71 éves korában elhunyt Varga István világválogatott kézilabdázótól a debreceni Köztemetőben - jelentette az MTI.

    Az egykori csapattársak, barátok, ismerősök, szurkolók hosszú sorokban, egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket a sportlegenda ravatalánál.
    Varga István példakép Debrecenben, Magyarországon és szerte a világon - méltatta a város Hajós Alfréd-díjával kitüntetett sportolót Papp László, a város polgármestere.
    Az egykori csapattársak nevében Süvöltős Mihály, az 1975-ben "a bombázó" Varga Istvánnal bajnokságot nyerő Debreceni Dózsa csapatkapitánya, a barátok nevében pedig Szentgyörgyi János sportújságíró búcsúzott az elhunyttól.
    Varga István az 1970-es években a Debreceni Dózsa világklasszis átlövője volt, 127-szer játszott a válogatottban, ötször volt magyar bajnok, háromszor a magyar kupagyőztes csapat tagja és hatszor gólkirály. Magyarországi pályafutása után a németországi Bielefeldben kézilabdázott.
    Varga Istvánt Abonyban, szűk családi körben szülei mellé helyezik örök nyugalomra.