A női kézikapitány nem számított a győriekre

2015.01.09. 15:54

A magyar női kézilabda-válogatott a hatodik lett a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, ami nem rossz eredmény, de lehetett volna jobb is.

Németh András kapitány a Digisport reggeli adásának vendége volt szerdán, és választ adott az egyik rejtélyes kérdésre, miért nem volt tagja a keretnek a Győrrel BL-győztes balszélső, Korsós Dorina.

„Szerettük volna, de  a klubja nem engedte el, ő volt egyedül, aki nem állt rendelkezésünkre” - jelentette ki.

Mivel ez vadonatúj információ volt, kerestük a Győrt, hogyan reagálnak rá. Egy mondatot sikerült belőlük kicsikarni, nem szerettek volna foglalkozni Németh szavaival.

„A Győri Audi ETO KC a játékosai válogatottságával kapcsolatos kérdéseket minden esetben a válogatott szakvezetésével egyezteti, szem előtt tartva a válogatott, a klub és a játékos érdekeit egyaránt” - írta diplomatikusan Kelecsényi Ernő klubelnök.

Kelecsényi a hazai szövetség elnökségi tagja, ő is megszavazta Németh kapitányi kinevezését, ezért sem akart a sajtón keresztül üzengetni.

A tény, hogy a 38 fős bő keretben, már július végén sem volt benne Korsós, némileg árnyalja a kapitány szavait. Mi több, a másik győri szélső, Szepesi Ivett sem került be.

Ami összességében azt jelentette, hogy ugyan a májusban másodszor is BL-győztes Győr két szélsőjénél talált öt jobb magyart a szakember már a nyáron.

Ha Korsós vagy Szepesi a keretben van, Kovacsics játszhatott volna középen, irányítóként, ahol lényegesen használhatóbb.

Ha Korsós kerettag az 5+1-es védekezésben ő lehetett volna a zavaró, amivel több ereje maradt volna Szucsánszkinak a végjátékra, a lövésekre, egyáltalán: a támadásokra.