Ilyen ingerültnek sosem láttuk a győri edzőt

2015.02.28. 20:06
A két legutóbbi Bajnokok Ligája szezonban nem kapott ki idegenben a Győr, ez az imponáló sorozat lezárult szombat este, most érződött leginkább a sérült brazil átlövő, Amorim hiánya.

A női kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Győr egy hónapja kikapott hazai pályán a norvég Larviktól a második csoportkörben.

A továbbjutása ettől nincs veszélyben, az első helyre azonban kizárólag úgy volt esély, hogy visszavágnak a norvég sztárcsapatnak.

Jól kezdett a Győr, de mivel három hetest is kihagyott, nem tudott egygólosnál nagyobb előnyt kicsikarni.

A hazaiak 7-7 után viszont nemcsak átvették a vezetést, mindjárt két góllal megléptek, a félidő végére pedig 12-9-re vezettek.

A magyar támadások nem voltak gördülékenyek, Korsós ugyan többször pontos volt a szélről, ő is ziccereket rontott - de legalább a heteseket értékesítette -, míg Heidi Löke kaput sem talált több esetben, amikor tisztán lőhetett beállóból. Az orosz átlövő, Anna Szen kapura sem lőtt, passzivitása különösen rosszul érintette a magyar csapatot, mert a brazil Amorim távollétében neki vezérszerepet kellene vállalnia.

A Győr frissen igazolt kapusa, a norvég Grimsbö nagyszerűen védett - 43 százalékos hatékonysággal -, ha nincsenek a bravúrjai, még nagyobb lett volna a különbség fél óra játék után.

A fordulás után öt perc alatt nem talált a kapuba a Győr, Ambros Martín időt kért, és ennyire idegesnek talán még nem is láttuk soha. Ingerülten vonta kérdőre játékosait, hogy mit művelnek. A közönség eközben ébresztőt kiabált.

Majdnem tíz perc kellett, amíg Löke a kapuba lőtt, de ekkor már 14-10 volt oda. A portugál bírók ítéletei sem voltak a Győr mellett - Martín szóvá is tette nekik a meccs végén a hibáikat -, de nemcsak miattuk alakult ki a 19-13-as különbség.

A hajrára nagyon összekapta magát a Győr, a védekezés keménnyé vált, a labdaszerzések után indulni tudtak, 20-18-ra módosult az állás két perccel a vége előtt. Egy kiállítás után Solberg gólja jött, erre Löke válaszolt, a végeredményt egy cunderrel szintén Solberg állította be, 22-19 lett.

Az állás: 1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés, 2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8, 3. Viborg 5/7, 4. Metz 4/7 (178-181), 5. Baia Mare 4/7 (173-195), 6. Sävehof 3/7
    A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe, a budapesti négyes döntő május második hétvégéjén lesz.