Susann Müllert kirúgta a Győr kézicsapata

2015.04.21. 11:11 Módosítva: 2015.04.21. 11:51

A Győri Audi ETO KC szerződést bontott a német balkezes átlövő Susann Müllerrel, írta a klub.

Kelecsényi Ernő klubelnök így indokolt. „Egy nehéz szezon utolsó, fontos szakaszában járunk, amely a csapat minden tagjára extra terheket rótt mind fizikailag, mind lelkileg. Játékosaink különböző egyéniségek, akik eltérő módon élték meg ezeket a terheket. Német átlövőnk, Susann Müller beilleszkedését őszi sérülései tovább nehezítették. Emiatt az elmúlt hónapokban rengeteg egyéni támogatást kapott vezetőedzőnktől és társaitól, de ennek ellenére nem sikerült beilleszkednie a csapatba.”

Müller 62 góllal a világbajnokság gólkirálya volt 2013-ban, Győrben azonban nem tudott meghatározó erővé válni, és egyáltalán nem tudta pótolni Katarina Bulatovicsot, akinek a helyére érkezett.

Müller formahanyatlása miatt a győriek jobbátlövő pozíciójából nem jelentettek veszélyt a Vardar Szkopje elleni BL-negyeddöntőben, ezért esélyük sem volt a továbbjutásra, egyúttal a címvédésre a sorozatban.

Rajta kívül távozik még Katrine Lunde, Jelena Grubisic és Herr Orsolya (kapusok), Szepesi Ivett (szélső), Vesna Milanovic Litre (beálló, védekező játékos), Hornyák Ágnes (jobbátlövő), Macarena Aguilar (irányító). Ana Sen szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.

A jövő évi keret új tagjai: Tomori Zsuzsanna (átlövő), Kiss Éva (kapus), Tóth Gabriella (irányító), Nycke Groot (irányító-átlövő) és Yvette Broch (beálló).