Kiakadtak a norvégok a kézi BL-döntő magyar bíróira

2015.05.11. 09:02

A norvég Larvik 26-22-re elveszítette a montenegrói Buducsnoszt elleni kézilabda Bajnokok Ligája döntőt.

Már az első félidőben elhúzott öt-hat góllal a Podgorica, mert jól használta testi erejét, a magyar játékvezetők pedig engedték a nem tiszta játékot, a könyökös ütéseket. Indokolatlanul nem voltak erélyesek, holott sportági klisé, ha hagyják a megfélemlítést sem nélkülöző montenegrói játékot, akkor élnek is vele. A Győr ellen tavaly nem hagyták ezt a keménységet.

A Horváth, Marton duónak az egyik rangidős, a 40 éves Tonja Larsen rögtön panaszkodott a meccs után, Gjekstad edző is szóvá tette még a játéktéren, hogy szerinte rossz felfogásban vezették a találkozót. Más kérdés, hogy a norvég edző gratulált is a Buducsnosztnak, mert a csapata nem volt elég jó, gyors és kemény.

Anja Edin kijelentette, hokiban vannak ilyen jelenetek, "pedig a mi sportágunk a kézilabda." Legalább egy piros lap elmaradt szerinte.

Edint a 190 centis, egy mázsás Dragana Cvijics terítette le az első félidő elején, az átlövő ebben a játékrészben nem is volt eredményes, a másodikban azért magára talált.

A 10 gólig jutó Nora Mörk úgy fogalmazott: heten voltunk kilenc ember ellen. Ezzel elég egyértelműen utalt arra, hogy a két magyar bíró mennyire volt pártatlan. „Ha engedik a birkózást, iszonyú nehéz kézilabdázni. Borzalmas volt” - jelentette ki.