Felháborító okból büntették félmillióra a magyar kéziszövetséget

2016.12.07. 14:50 Módosítva: 2016.12.07. 15:19

Nem elég a nyitómeccsen elszenvedett kellemetlen vereség Csehország ellen, a Magyar Kézilabda Szövetséget még egy nem mindennapi ítélettel is sújtották a női kézlabda Eb-n.

Ha hihetünk az MKSZ honlapján megjelent hírnek, akkor példátlan okból csattant rajtunk az ostor. "Az Európai Kézilabda Szövetség 1500 euróra büntette a magyar válogatottat, amiért a Magyarország-Csehország mérkőzésen az első időkérés alkalmával a magyar kispad a helyi televíziósok mikrofonját - miután az három alkalommal is lökéssel zavarta meg az időkérést - arrébb rakta."

Hogy mi van? Ez nyilván valami félreértés, gondolnánk, de a közlemény folytatása kétséget sem hagy a dolog felől. 

"...az időkérés alatt a helyi tévések a mikrofonnal háromszor lökték meg Kim Rasmussen szövetségi kapitány kezét és mágnestábláját, így a 60 másodperces tanácskozásból értékes másodpercek vesztek oda, többször is, a harmadik alkalommal pedig

a magyar stáb odébb rakta a mikrofont,

hogy mindenki tudja végezni a saját munkáját. Az EHF fegyelmi bizottsága ezen tények ismeretében hozta meg végül a fenti döntést"

A büntetés 1500 euró (ebből 500 euró felfüggesztve), illetve a csapat fizioterapeutája, Szikra-Mezey Csaba az egész tornára szóló felfüggesztett eltiltást kapott. Mindez példátlanul súlyos megtorlásnak tűnik egy mikrofon odébb rakásáért.

Persze ha abból indulunk ki (csak a változatosság kedvéért), hogy nem egy újabb magyargyűlölő összeesküvésről van szó, akkor megkockáztatható, hogy itt valami nem stimmel. Még az is lehet, hogy a mikrofonhoz egy ember is tartozott.

És láss csodát, az EHF kérdésünkre megerősítette, hogy így történt. Ezt írták válaszukban az esetről: "A Magyarország-Csehország mérkőzés során a magyar fizioterapeuta meglökött egy önkéntest az egyik időkérés alatt. Az esetet a közvetítő cég bejelentése nyomán a fegyelmi bizottság kivizsgálta, és megállapította, hogy a stábtag cselekedete megsértette a fair play és a sportszerű viselkedés normáit. A bizottság a döntés meghozatalakor figyelembe vette a magyar csapat bocsánatkérését."

Így mindjárt érthetőbb, most már csak az nem tiszta, hogy maradhatott ki ez az aprócska részlet a szövetség közleményéből.