A Ferencváros tönkreverte a 2015-ös BL-győztest

2017.02.12. 20:47 Módosítva: 2017.02.12. 22:14

A Ferencváros végig vezetve 33-25-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap. Az FTC továbbra is veretlen a BL-ben, egy döntetlen mellett ez már a negyedik sikere volt.

A sikernek volt egy nagyon fontos momentuma, a hazaiak három kiváló játékos, Milena Raicevic, Suzana Lazovic és Djurdjina Malovic is hiányzott a hazaiaktól, ráadásul nem volt telt ház, és szinte kizárólag a Ferencváros szurkolóinak hangját lehetett hallani a lelátóról. Az első percben két gólt szerzett az FTC, majd a montenegróiak szépítése után tovább növelte előnyét, tíz percet követően már 7-3-ra vezetett, áll az MTI tudósításában.

Bíró Blanka kiválóan védett, csapattársai pedig hatvan százalékos hatékonysággal lőttek az első negyedórában (5-11), és a játék képe a folytatásban sem változott. Szucsánszki Zita vezérletével továbbra is rendkívül eredményesek voltak a vendégek, Bíró a lövések több mint felét hárította, a Buducnost pedig kimondottan szétesően, pontatlanul, motiválatlanul kézilabdázott, így az FTC előnye a szünetben már tíz gól volt (9-19).

Nem volt átütőerő a hazaiak támadásaiban, a második felvonásban némileg mégis hatékonyabbnak bizonyultak, mert a Ferencváros védekezése a jelentős előny birtokában már nem volt olyan kemény, mint addig (14-25). A hajrá nem hozott izgalmakat, a korábbi 12 gólos különbség nyolcra csökkent, az FTC ennek ellenére magabiztosan győzött.

A Buducnost legeredményesebb játékosa Katarina Bulatovic volt hét találattal.

A Ferencváros végig elképesztő fölényben játszott. Elsősorban a remek védekezés és kapusteljesítmény, illetve a hatékony támadójáték is kellett a sikerhez. A Buducsnoszt két éve még a Bajnokok Ligáját nyerte meg, akkor veretlenül az ETO mai ellenfelét, a Larvikot győzte le négy góllal a döntőben.

A női BL-ben a jövő hétvégén nem rendeznek fordulót, a Ferencváros legközelebb február 25-én lép pályára a középdöntőben, amikor a francia Metz csapatát fogadja.

Női BL, 2. csoportkör, 3. forduló, 1. csoport:

Buducnost Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-33 (9-19)

A Ferencváros gólszerzői: Szucsánszki 7, Pena, Jovanovic 4-4, Mészáros, Kovacsics, Snelde, Lukács 3-3, Schatzl, Hornyák 2-2, Zácsik, Monori 1-1

A csoport állás: 1. Vardar Szkopje (macedón) 13 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 11, 3. Buducnost Podgorica 8, 4. Metz (francia) 6, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. Asztahanocska (orosz) 0

2. csoport: Győri Audi ETO-Larvik (norvég) 27-27 (9-11)

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO 11 pont, 2. Midtjylland (dán) 8 (178-170), 3. Larvik 8 (191-188), 4. CSM Bucuresti (román) 7, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg (dán) 2

A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.