12 gólos győzelem, és még simább is lehetett volna

2017.06.15. 20:11

Rigában játszotta utolsó előtti Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar férfi kézilabda-válogatott. A meccs azért volt fontos, mert egy győzelemmel a csapat kijut a jövő évi horvátországi Eb-re.

Nagy László nem tartott a csapattal, de nélküle is hozni kellett a győzelmet, és ahogy sejteni lehetett, az első hazai meccshez hasonlóan (24-16 volt akkor az eredmény) ezúttal is a védekezésben lesz a fókuszban.

Már az első találatra is nyolc percet kellett várni, a mieink nehezen vették fel a ritmust, mert negyedóra után 4-2-re vezettek a hazaiak.

Lékai Máté lendületet hozott, és 6-5-re már nálunk volt az előny, aztán váratlanul emberelőnyben két gólt kapott Mikler Roland.

A lettek 7-6-os vezetése után viszont nagyon összekapta magát a magyar csapat, mert 13-7 lett az állás. Egyre többször voltak sikeresek a lerohanások, a félidő végén 3 üres kapus gólt is lőttünk, mert a lettek lehozták a kapusukat, hogy létszámfölényben támadhassanak. Az egyik gól Mikler neve mellé került, aki miután kitolt egy felső sarkos bombát, pazarul ívelte a labdát a léc alá.

Ezzel 15-9-re vezettek a mieink a félidőben, így már akkor sejteni lehetett, hogy a második már csak formalitás lesz.

A 40. percre már 24-12 volt, vagyis kétszer annyit gólt lőttek a magyarok, mint a folyamatosan fáradó rivális, amelyik nem változtatott öngyilkos taktikáján, és erőltette a kapus nélküli játékot. A magyar kapuba Fazekas Nándor került, remek védései és pontos indításai után esély sem volt arra, hogy a lett kapus visszaérjen a gólvonalra.

A lettek átmenetileg felzárkóztak a félidő közepére, de a végére ismét kialakult a 12 gólos különbség, a 35-23-as siker jól visszaadja, milyen volt a játék képe. És a mieink még csak bele sem adtak mindent.

Vasárnap Hollandia az utolsó ellenfél, tét nélküli meccs lesz.

  • A magyar gólszerzők: Vilovski 7, Juhász Á. 6, Győri, Lékai 4-4, Iváncsik T. 3, Bodó, Schuch, Tóth A., Bánhidi 2-2, Ancsin, Szita, Fekete 1-1

A csoport állása:

  • 1. Dánia - 9 pont
  • 2. Magyarország - 7
  • 3. Hollandia - 4
  • 4. Lettország - 0