A győri sztárkézis nem hagyja, hogy kikészítsék az ellopott privát fotóival

2017.11.15. 14:03 Módosítva: 2017.11.15. 14:27

Nora Mörk, a Győri Audi ETO világ- és háromszoros Európa-bajnok kézilabdázója a norvég Tv2-nek adott riportjában elmondta, hogy borzasztó kemény időszak áll mögötte, ám sikerült úrrá lennie a nehézségeken. Októberben valaki feltörte a telefonját és hozzájutott a privát fényképeihez, amiket aztán terjeszteni kezdett az interneten.

„A októberi válogatott összetartás alatt jöttem rá, hogy valaki feltörte a telefonomat, a privát fotóimat pedig elkezdték terjeszteni a világhálón. Teljesen összetört a dolog. Elvesztettem az önbecsülésemet, az életem teljesen megváltozott. Folyton csak fáradtnak éreztem magam, nagyon nehezen vészeltem át ezt az időszakot. Akik ilyet tesznek, nem hiszem, hogy megértik, mit tesznek valójában a másikkal.” – számolt be az esetről sírva a világklasszis átlövő.

Mörk egy másik, a Verders Gangnak adott interjújából az is kiderült, hogy a sportágon belül is terjedtek, terjednek a képek, amit végképp elkeserítőnek talál.

 „Tudom, hogy a fotóim a kézilabdás körökön belül is terjednek. Jól ismerem azokat, akik ezt tették, de ezek szerint mégsem...”  

 

DKRCS20161015007
Fotó: Krizsán Csaba

Mörk elmondta, hogy se enni, se aludni nem tudott rendesen, ami a teljesítményén is meglátszott, ráadásul a meccsek alatt is előfordult, hogy ez járt a fejében, amit sportolóként különösen dühítő volt megélni.

Miután kihirdették a norvég válogatott világbajnokságra készülő keretét, amiben természetesen ő is helyet kapott, Mörk teljesen pánikba esett. Félt, hogy a felkészülés alatt játszott tornán másokkal is találkoznia kell. Legszívesebben elmenekült volna a válogatottság elől.

"Komolyan azon gondolkodtam, hogy inkább veszek egy repülőjegyet, és elutazom a világ másik felére karácsonykor. Aztán rájöttem, hogy ezzel az a személy nyerne, aki ezt tette velem. Újra magamhoz kellett ragadnom az életem irányítását."

"A kézilabda az életem, szeretem a játékot, a válogatottban pedig az országomat képviselhetem. Ezeket senki sem veheti el tőlem, néhány hülye nem veheti el tőlem az álmomat, hogy a világ legjobbja legyek" – vallott a kézilabdázó arról, hogyan és honnan tudott erőt venni a helyzettel való szembenézéshez.

Sokat gondolkozott rajta, de végül úgy döntött, hogy a klubjának és a norvég szövetségnek is beszámol a helyzetről, illetve, hogy kiáll a nyilvánosság elé. A klubja nagyon megértő volt, a játékosra bízta, hogy miként és mennyi idő alatt dolgozza fel az ügyet. Mörk végül a nyilvánosságot választotta, hogy aztán teljes egészében a kézilabdára tudjon koncentrálni.

A pénteken tett bejelentést követően 13 gólt szerzett az FC Midtjylland elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amiről elmondta:

Remélem, hogy ez tizenhárom lépés volt a jó irányban.

Mörk a történtek hatására hétfőn az ikertestvérével, Thea Mörkkel, illetve az olimpiai bajnok Gro Hammerseng-Edinnel a parlamentben járt, hogy az igazságügyi minisztérium képviselőivel konzultáljon arról, hogyan lehetne megakadályozni, például szigorúbb büntetésekkel, hogy mások elkerüljék a sorsát.

A rendőrség már elfogta és kihallgatta a feltételezett tettest is, egy húszas éveiben járó férfit.

A norvég Verdens Gang megszólaltatta Thorir Hergeirsson szövetségi kapitányt, aki szerint a válogatott közössége pont az, amire most Mörknek szüksége van.

A győri csapattárs, Stine Oftedal pedig azt mondta a lapnak, hogy "Nora közszereplő, de magánember is, ráadásul nagyon jó. Áldozattá vált ebben a helyzetben, de ki mert állni és fel merte emelni a hangját, nemcsak magáért, de másokért is, ami nagyon tiszteletreméltó" – írta a lapnak Mörk győri csapattársa.

A kézilabdás szerdán is bizonyította, kezdi kiheverni a történteket, a Győr bajnokiján 10 gólt dobott a Kisvárdának, 30-26-ra nyertek.

(via: Nemzeti Sport)