Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon fontos, hogy tudjunk mosolyogni a pályán

GettyImages-887661618
2017.12.07. 22:05

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csodálatosnak nevezte a magyar női kézilabda-válogatott teljesítményét Lengyelország 31-28-as legyőzése után a németországi világbajnokságon.

"A lányok száz százalékig betartották, amit megbeszéltünk. Az első pillanattól rengeteg helyzetet dolgoztak ki, a gyors indítások is rendben voltak" - nyilatkozta a dán edző, aki az előző két világbajnokságon éppen a lengyel együttest vezette a negyedik helyre. Két éve a magyarokat ejtette ki 24-23-mal.

Miután a magyar csapat győzött a csoportkör negyedik fordulójában, csütörtökön Bietigheim-Bissingenben, biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A mérkőzés fontossága miatt a játékosok nyomás alatt voltak, mégis nagyszerűen összpontosítottak.


"Nem akartunk túlságosan sok dolgot végrehajtani, mert a lányok kezdenek fáradni, igyekszünk frissen tartani őket" - tette hozzá.

A magyarok szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kaptak ki a B csoportban, kedden 33-15-re legyőzték Argentínát. A következő ellenfél Csehország lesz pénteken 18 órától.

"Tisztelnünk kell a cseh válogatottat, mert erős csapat, nehéz ellene játszani, de bíznunk kell az egységünkben" - fogalmazott Rasmussen.

A mezőny legjobbjának választott Kovacsics Anikó elmondta, meccs közben is érezte, hogy jól megy neki a játék - végül nyolc góllal zárt -, és húzza magával a többieket.

"Nagyon örülök, hogy így sikerült. Felszabadultan játszottunk, és bár akadtak hibák, de akkor mindig jött segítség. A végén némileg megnyugodtunk, ezért lett szorosabb az eredmény."

A Ferencváros irányítója hangsúlyozta, ugyanilyen kiváló csapatmunkára és fegyelmezettségre lesz szükségük pénteken.

Klivinyi Kinga három gólt dobott, mindet a második félidőben. Mint elmondta, az első felvonás nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért a szünet után úgy mentek ki a pályára, hogy meg kell nyomni a második félidőt, ami sikerült is.

"Nem nyugodtunk meg, de azért jó érzés, hogy négy ponttal állunk, és megvan a továbbjutás. A nyolc közé szeretnénk kerülni, ezért is lesz fontos a csehek elleni találkozó" - mondta az Érd átlövője.

Szekeres Klára szerette volna, ha még előbb összeáll a játékuk, ennek ellenére nagyon örül a lengyelek legyőzésének. A meccs elején lőhették volna pontosabban a ziccereket, az utolsó öt percben pedig figyelhettek volna jobban, ezen kívül azonban nem volt gyenge pontjuk, a lerohanásaik például gyorsabbak voltak, mint korábban.

"Erőt és önbizalmat gyűjtöttünk, ami fontos, hiszen a csehek ellen is kiélezett mérkőzés vár ránk" - nyilatkozta.

A remekül teljesítő kapus, Bíró Blanka emlékeztetett, hogy már az argentinok ellen fölényesen megnyert találkozón is tudtak mosolyogni a pályán, és ezt a hangulatot átmentették a mostani meccsre is.

"Eddig nem teljesítettünk jól a játékrészek elején, de a második félidő kezdetén ez is megváltozott. Örülök, hogy a védéseim lendületet adtak a csapatnak" - fogalmazott.

  • A mieink csoportja így néz ki: 1. Norvégia 8 pont, 2. Svédország 6, 3. Magyarország 4, 4. Csehország 4.  

Az A-csoportban a spanyolok nem bírtak a franciákkal (25-25), így a románok vezetnek, és ha kikapnak a franciáktól pénteken, már akkor is elsők lesznek. Ha tehát a mieinknek nem sikerül a csehek elleni meccs, akkor Románia jön a nyolcaddöntőben, már Lipcsében. Ha nyerünk, a francia, a szlovén vagy a spanyol válogatott jön. 

  • A másik csoport élmezőnye: 1. Románia 8 pont, 2. Szlovénia 6, 3. Franciaország 5, 4. Spanyolország 5.