Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nagyon fontos, hogy tudjunk mosolyogni a pályán

GettyImages-887661618
2017.12.07. 22:05

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csodálatosnak nevezte a magyar női kézilabda-válogatott teljesítményét Lengyelország 31-28-as legyőzése után a németországi világbajnokságon.

"A lányok száz százalékig betartották, amit megbeszéltünk. Az első pillanattól rengeteg helyzetet dolgoztak ki, a gyors indítások is rendben voltak" - nyilatkozta a dán edző, aki az előző két világbajnokságon éppen a lengyel együttest vezette a negyedik helyre. Két éve a magyarokat ejtette ki 24-23-mal.

Miután a magyar csapat győzött a csoportkör negyedik fordulójában, csütörtökön Bietigheim-Bissingenben, biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A mérkőzés fontossága miatt a játékosok nyomás alatt voltak, mégis nagyszerűen összpontosítottak.


"Nem akartunk túlságosan sok dolgot végrehajtani, mert a lányok kezdenek fáradni, igyekszünk frissen tartani őket" - tette hozzá.

A magyarok szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kaptak ki a B csoportban, kedden 33-15-re legyőzték Argentínát. A következő ellenfél Csehország lesz pénteken 18 órától.

"Tisztelnünk kell a cseh válogatottat, mert erős csapat, nehéz ellene játszani, de bíznunk kell az egységünkben" - fogalmazott Rasmussen.

A mezőny legjobbjának választott Kovacsics Anikó elmondta, meccs közben is érezte, hogy jól megy neki a játék - végül nyolc góllal zárt -, és húzza magával a többieket.

"Nagyon örülök, hogy így sikerült. Felszabadultan játszottunk, és bár akadtak hibák, de akkor mindig jött segítség. A végén némileg megnyugodtunk, ezért lett szorosabb az eredmény."

A Ferencváros irányítója hangsúlyozta, ugyanilyen kiváló csapatmunkára és fegyelmezettségre lesz szükségük pénteken.

Klivinyi Kinga három gólt dobott, mindet a második félidőben. Mint elmondta, az első felvonás nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért a szünet után úgy mentek ki a pályára, hogy meg kell nyomni a második félidőt, ami sikerült is.

"Nem nyugodtunk meg, de azért jó érzés, hogy négy ponttal állunk, és megvan a továbbjutás. A nyolc közé szeretnénk kerülni, ezért is lesz fontos a csehek elleni találkozó" - mondta az Érd átlövője.

Szekeres Klára szerette volna, ha még előbb összeáll a játékuk, ennek ellenére nagyon örül a lengyelek legyőzésének. A meccs elején lőhették volna pontosabban a ziccereket, az utolsó öt percben pedig figyelhettek volna jobban, ezen kívül azonban nem volt gyenge pontjuk, a lerohanásaik például gyorsabbak voltak, mint korábban.

"Erőt és önbizalmat gyűjtöttünk, ami fontos, hiszen a csehek ellen is kiélezett mérkőzés vár ránk" - nyilatkozta.

A remekül teljesítő kapus, Bíró Blanka emlékeztetett, hogy már az argentinok ellen fölényesen megnyert találkozón is tudtak mosolyogni a pályán, és ezt a hangulatot átmentették a mostani meccsre is.

"Eddig nem teljesítettünk jól a játékrészek elején, de a második félidő kezdetén ez is megváltozott. Örülök, hogy a védéseim lendületet adtak a csapatnak" - fogalmazott.

  • A mieink csoportja így néz ki: 1. Norvégia 8 pont, 2. Svédország 6, 3. Magyarország 4, 4. Csehország 4.  

Az A-csoportban a spanyolok nem bírtak a franciákkal (25-25), így a románok vezetnek, és ha kikapnak a franciáktól pénteken, már akkor is elsők lesznek. Ha tehát a mieinknek nem sikerül a csehek elleni meccs, akkor Románia jön a nyolcaddöntőben, már Lipcsében. Ha nyerünk, a francia, a szlovén vagy a spanyol válogatott jön. 

  • A másik csoport élmezőnye: 1. Románia 8 pont, 2. Szlovénia 6, 3. Franciaország 5, 4. Spanyolország 5.