Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A férfiaknál Lékai, a nőknél Görbicz az év második legjobb európai kézilabdázója

2018.01.07. 16:12

Keddtől vasárnapig lehetett szavazni az EHF honlapján az év európai kézilabdázója címért kiírt szavazáson, melyen végül a férfiak között Lékai Máté, a nőknél pedig Görbicz Anita másodikként zárt – írja az MTI.

A férfiakra összesen 14 645 szavazat érkezett, ebből 6731-et Luka Cindric, a Vardar Szkopje horvát irányítója kapott, így ő lett az első, míg a Veszprémet erősítő Lékai 6039 vokssal másodikként zárt. A harmadik legtöbb szavazatot egyébként a Veszprémbe nyáron visszatérő vajdasági születésű kapus, Sterbik Árpád kapta.

Lékai 2017-ben a válogatottal negyeddöntős volt a franciaországi világbajnokságon, továbbá kijutott a jövő pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. A Telekom Veszprémmel a Bajnokok Ligájában bronz-, a SEHA Ligában ezüstérmet szerzett, továbbá megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát.

A nőknél a beérkezett 29 160 szavazatnak több mint a felét gyűjtötte be a CSM Bucuresti román balátlövője, Cristina Neagu, míg Görbiczet 11 168-an látták 2017 legjobbjának. A harmadik helyre a Győr világbajnoki ezüstérmes jobbátlövője, Nora Mörk került.

A 2005-ben a világ legjobbjának megválasztott Görbicz a nemzeti együttessel nyolcaddöntős volt a decemberi, németországi világbajnokságon, a Győri Audi ETO KC színeiben pedig Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert.