Sokkoló egyben látni a győri kézisnők sérültlistáját

2018.02.08. 11:48

A női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC hétfőn simán, 32-23-ra verte dán ellenfelét, az NFH ellen azonban Nora Mörk kidőlt a sorból, elszakadt a keresztszalagja.

Volt már korábban ilyen sérülése, nem is lehet úgy terhelni, mint másokat, de Győrben azért összerándult egy kicsit mindenkinek a gyomra, ha újra egy hasonló sérülés jön, mert példátlan, ami a csapatnál történt 2014 óta.

Ebben a szezonban a norvég olimpiai és világbajnok átlövő mellett kidőlt már a dán Anna Mette Hansen, a német Anja Althaus és a cseh Jana Knedlikova is. Mindannyian – Mörkhöz hasonlóan – térdsérülést szenvedtek.

Nycke Grootnak izomsérülése volt, Amorimnak pedig eltörött az ujja. A holland irányító már visszatért, a brazil átlövő pedig hamarosan felépülhet.

A világ egyik legjobb csapata sem biztos, hogy elviseli ezt a hullámot. Nem könnyű tiszta fejjel, félelem nélkül edzeni, meccset játszani. Mint ahogy hosszú távon igazolni sem. Kivált, ha végignézzük a korábbi térdsérültek listáját.

  • Orbán Adrienn, Bódi Bernadett, Görbicz Anita, Tóth Gabriella, Korsós Dorina, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsa, Edouarda Amorim, Csapó Kyra, Jelena Grubisic, Szepesi Ivett.

Mivel 2014 óta tizenegyen dőltek ki - válogatott meccsen is, nemcsak a klubnál -, a fatális véletlen kategóriájába ez már nem sorolható.

Azt ugyanakkor cáfolták, hogy az új csarnok borításával lenne összeköthető a sérüléshullám.