Vilma
3 °C
11 °C

Kézi-BL: átlagos dán csapat oktatta a Veszprémet

skjern
2018.03.25. 19:01 Módosítva: 2018.03.25. 19:05

A Telekom Veszprém 32-25-re kikapott a dán Skjern HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc vasárnapi első mérkőzésén.

Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém csak az első félidő elején tudta tartani a lépést, ez után meglepetésre elhúztak a hazaiak, és komoly előnyre tettek szert. A vendégek szokatlanul sok lövést elhibáztak, a hajrában szinte összeomlottak, így a vártnál kevesebb esélyük maradt a negyeddöntőbe jutásra az első meccs után.

Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém keretéből Nagy László, Győri Mátyás és a francia William Accambray sérülés miatt hiányzott, Ljubomir Vranjes vezetőedző rajtuk kívül két magyar válogatott játékost, Schuch Timuzsint és Jamali Imant is kihagyta a csapatból.

A nyolcadik percig szorosan alakult az állás (4-4), ez után elhúztak a házigazdák, és komoly előnyre tettek szert (11-5). A veszprémiek szokatlanul sok lövést elhibáztak, ellenfelüknek viszont rendkívül változatos volt a támadórepertoárja. A 19. percben már hét találattal vezetett a Skjern, ebből a szünetig sikerült némileg lefaragnia a magyar csapatnak (17-13).

A második félidő elején felzárkózott mínusz kettőre a Veszprém (18-16), de Vranjesnek hamarosan ismét időt kellett kérnie, mert a - csoportkör alsóházából továbbjutott - dánok ismét hatékonyabbnak bizonyultak és növelték a különbséget.

A vendégeknek az egyenlítés helyett ismét azzal kellett foglalkozniuk, hogy visszakapaszkodjanak (21-16), mivel ellenfelük gyorsabban és pontosabban kézilabdázott. Emil Nielsen kapus remekül védett, csapattársai pedig minden játékelemben tudásuk legjavát nyújtották, a 47. perc után egy 6-1-es sorozattal kialakították az addigi legnagyobb, kilencgólos különbséget (31-22).

A dánok látszólag a hajrában sem fáradtak el, minden bejött nekik, a veszprémiek viszont szinte összeomlottak, csak a szlovén Gasper Marguc góljaival tudták úgy-ahogy tartani magukat, így a vártnál kevesebb esélyük maradt a negyeddöntőbe jutásra az első meccs után.

A Skjern legeredményesebb játékosa Kasper Söndergaard és a svéd Markus Olsson volt, egyaránt hat góllal.

Ancsin Gábor, a veszprémiek egyik játékosa a Sport1-nek nyilatkozott, szégyennek nevezte a vereséget. A visszavágót jövő szombaton rendezik, nyolc góllal kellene nyerni. (MTI)

Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém 32-25 (17-13)


Férfi BL, a negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés

A Veszprém gólszerzői: Marguc 6, Tönnesen 5, Nenadic 4, Manaszkov 3, Ilic, Lékai 2-2, Ancsin, Nilsson, Gajic 1-1.