Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sterbik jól védve is 31 gólt kapott, elbukott a Veszprém

2018.09.22. 19:41

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában a Veszprém az első fordulóban vereséget szenvedő Barcelonához látogatott.

Az előző szezonban mindkét csapat meglepetésre már a nyolc közé sem jutott be a sorozatban, idén értelemszerűen javítani szeretnének.

Lubomir Vranjes úgy döntött, hogy az elején a régi csapatnak ad lehetőséget, Lékai irányított, és Nagy valamint Ilics volt a két átlövő, a szlovén Blagotinsek pedig a beállós.

4-1-re így is meglépett a katalán csapat, aztán 7-6-ra már a mieink vezettek, Sterbik Árpád fogott egy-két labdát, elöl pedig pontosak volt az átlövések.

A félidő második szakaszára beállt az a francia világbajnok Kentin Mahé, aki eddig egy percet sem kapott a magyar klubnál. Egy nagy gólt lőtt, de voltak hibái is, amiket kihasználtak a hazaiak, és a félidő végére megint háromgólos különbség (17-14) alakult ki.

A második félidőben a Veszprém akárhogy igyekezett is, nem tudott közelebb kerülni a katalánokhoz, nem sikerült nyomás alá helyezni a riválist, nem lett szoros a csata. A kényelmes 3-4 gólos különbség szinte végig megvolt.

Az utolsó öt perc előtt már 30-24 lett, onnan alig akadt értékelhető támadása a Barcának, mert már érezték, hogy megvan a meccs.

A végeredmény 31-28 lett, ebben a csarnokban még sohasem nyert a Veszprém, most sem.

A két kapus 30 százalékos hatékonysággal védett, a Barcának 6 lerohanása volt, míg a mieinknek három. A 14 technikai hiba viszont rendkívül sok, kivált, mert az ellenfél csak hatszor hibázott.

  • a Veszprém gólszerzői: Gajic 9, Nagy L., Mackovsek 4-4, Strlek 3, Mahé, Nenadic, Tönnesen 2-2, Ilic, Lékai 1-1

A csoport állása: 1. Vardar 4 pont, 2. Meshkov Breszt 4, 3. Barcelona 2, 4. Kielce 2, 5. Veszprém 2, 6. Löwen 2, 7. Montpellier 0, 8. Kristianstad 0.

A címvédő Montpellier pont nélküli még.