Zaklatott végjáték, utolsó mp-es döntő gól a kézibronzmeccsen

2019.01.28. 10:42

A kézilabda-világbajnokság harmadik helyért játszott meccse csak az utolsó másodpercben dőlt el, Nikola Karabatic góljával győzték le a franciák 26-25-re Németországot.

Franciaország a világbajnokság egyik nagy esélyese volt, 2009 és 2017 között öt vb-t rendezett, ebből négyet megnyert. Az idei tornára címvédőként érkezett.

A franciák és a németek a bronzmeccs előtt is játszottak már, egy csoportban kezdték a tornát. Az első meccs 25-25 lett. Franciaország elsőként, Németország másodikként jutott tovább. A középdöntőt is sikeresen vették. Az elődöntőben a címvédő a későbbi világbajnok Dániától, a németek a norvégoktól kaptak ki.

Újabb meccsük hasonló volt a csoportmeccshez, a németek szereztek vezetést az első félidőben, 13-9-re mentek. A franciák a második félidő elején magukra találtak, 9-3-as futással már ők vezettek 18-16-ra.

A hajrá is szoros volt, az utolsó fél percet 25-25-tel kezdték meg a csapatok. A franciák támadtak emberelőnyben. Meccslabdájuk is volt, de a jobbszélső lövését fogta a kapus 59:45-nél.

A németek már indultak is a rendezetlen védelem ellen, meg sem próbálták lepörgetni az időt. A beállóssal akartak gólt lövetni, de a franciák elvették a labdát. Ők indultak, a sérülése miatt a vb-keretbe csak az utolsó pillanatban bekerülő Nikola Karabatichoz játszottak, aki az utolsó másodpercben kapuba vágta a labdát. Bronzérmet ért.