Rémálomszerű két éve volt a Győr olimpiai bajnokának

2019.02.22. 08:49

A Győri Audi ETO KC friss igazolása a norvég olimpiai bajnok és világbajnok Amanda Kurtovic. A játékos multikulturális családból érkezett, és bár nyert már Bajnokok Ligáját, nem érzi magáénak azt a győzelmet, mondta a Nemzeti Sportnak.

Kurtovic apja horvát származású, Svédországban talált magának feleséget, de Norvégia lett a hazája, mert ott talált magának kézilabdaklubot. A 28 éves Amanda Kurtovic szerint horvát temperamentuma van, a versenyszellem és a kreativitás is apjától jött.

Felmerült, hogy svéd ifjúsági válogatott legyen, de mivel ott magasabb volt az életkori küszöb, a norvégokat választotta, ahol már 15 évesen játszhatott.

A Larvikkal 2011-ben Bajnokok Ligája címet szerzett, de nem érzi magáénak a trófeát, mert csak pár perceket kapott a meccseken. Úgy véli, a válogatottban mindig fontosabb szerepet kapott, mint a klubjaiban. 2011-ben világbajnok is lett, majd egy évvel később olimpiai bajnoki címet szerzett.

Élete legrosszabb időszaka Viborgban érte, 2012-ben vállsérülés miatt hat-hét hónapos rehabilitáción volt, de ez nem volt elég, meg kellett operálni, és egy évig tartó felépülés következett. Ezután kellett újraépíteni a karrierjét. A műtét előtt azt mondták neki, talán sosem lesz képes a legmagasabb szinten játszani. A visszatérése jól sikerült, 2015-ben már újra világbajnok volt.

A tavalyi Eb előtt is megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett, pedig fontos szerep várt volna rá Nora Mörk hiányában. A Győr nem sokkal a sérülése előtt kezdett tárgyalni vele.

A CSM Bucurestiből érkező játékos valószínűleg majd éppen a távozó Mörköt fogja helyettesíteni.