Pocsék kezdés után győzött a Szeged a kézi-BL-ben

2019.03.24. 17:54

A Szeged csapata 22-20-ra győzött a lengyel Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén, írja az MTI.

Csaknem hét percet kellett várni a szegediek első góljára, mert nem kezdték jól a meccset, több lövést is elhibáztak. A 15. percben Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, mert csapata támadásban és védekezésben sem érte el a szükséges szintet (7-3). A rövid szünet nagyon jó hatással volt a játékosokra, ugyanis a folytatásban - a cseréknek és a remek védekezésnek köszönhetően - több mint tíz percig nem kaptak gólt, Mario Sostaric vezérletével egy 5-0-s sorozattal átvették a vezetést, az első félidő után pedig döntetlen volt az állás.

Stanislav Kaspárek, a MOL-Pick Szeged (j) és Nemanja Obradovic, a lengyel Orlen Wisla Plock játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Orlen Wisla Plock - Mol-Pick Szeged mérkőzésén a lengyelországi Plockban
Stanislav Kaspárek, a MOL-Pick Szeged (j) és Nemanja Obradovic, a lengyel Orlen Wisla Plock játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Orlen Wisla Plock - Mol-Pick Szeged mérkőzésén a lengyelországi Plockban

A második felvonásban is akadozott a Szeged játéka, több mint tíz perc alatt csak egyszer volt eredményes, és mivel a Wisla Plock ebben az időszakban is némileg pontosabbnak bizonyult, erre Pastor ismét időkéréssel reagált (18-15). Ettől újra változott a játék képe, Bodó Richárd három góljával egyenlített a magyar bajnokcsapat, majd Joan Canellas két találata következett (18-20).

A 45. percben a szegediek lábsérülés miatt elveszítették irányítójukat, Dean Bombacot.

A hajrában is nagy volt a küzdelem a pályán, de a színvonal elmaradt a férfi BL-ben megszokottól. A Szeged 11 perc alatt csupán egy gólt kapott, és végül két találattal nyert, így bizakodva várhatja a visszavágót.

Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:

Orlen Wisla Plock (lengyel) - Mol-Pick Szeged 20-22 (10-10)

a Szeged gólszerzői: Canellas 6, Bodó 4, Bánhidi, Sostaric 3-3, Sigurmannsson, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Bombac 1-1