Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Álomszerű kezdés és mély hullámvölgy után nyert a Szeged

2019.09.14. 19:15

A magyar bajnoki ezüstérmes Pick Szeged is elkezdte meccseit a Bajnokok Ligájában, elsőre rögtön rangadó várt rá, a Barcelona tavaly ugyanis bejutott legjobb négy közé, de hétgólos vezetésről kikapott a későbbi győztes macedón Vardar Szkopjétól.

A válogatott visszatérő kapusa, Mikler Roland két hetesvédéssel kezdett, Dolenec egyszer sem tudott túljárni az eszén, pedig előbb balra, majd jobbra lőtte. Három perc után már az ő nevét üvöltötték a nézők.

Mikler Roland
Mikler Roland
Fotó: Dénes Balázs / MOL-PICK SZEGED

Az első 10 perc végére 6-4 volt a hazai csapatnak, majd két szegedi gól után Xavi Pascual időt kért. Az edzőnek azonban nem sikerült felráznia csapatát. Mikler minden második lövést megfogott, a frissen igazolt Stepancic szép gólokat lőtt, Bombac jól irányított. Bánhidire és Bodóra sem lehetett panasz.

Minden rendben volt a Szeged játékával, 18-11-re vezetett az első félidőben.

A Barcelona sztárjai, Cindric és Palmarsson nem találták a ritmust, akkor volt legveszélyesebb a katalán csapat, ha eljutott a labda beállóba, mert Fabregas pontos volt.

A második félidő elején már a 10 gólos különbségét támadott a Szeged, de Radivojevic hibázott 20-11-nél, pontosabban a csereként beálló Möller védett egyet.

Ez a jelenet egy mély és hosszú hullámvölgynek a kezdete volt, a vendégcsapat védekezése stabil és kemény lett, a hiányzó kapusteljesítmény is meglett, a magyarok előnye egyre csak fogyott, a Szegednek így éles végjátékra kellett készülnie.

28-27-es vezetésnél Bombac kínaira adta fel a labdát, Maqueda ezt bevágta, utána pedig Alilovic fogott egy labdát, így másfél perccel a vége előtt, amikor Pastor időt kért, már a győzelem volt a tét. Bánhidi befordult és bedobta, Cindric válaszolt rá. Labdaeladás után a 8 gólos Fabregas ziccerét kivédte Alilovic, míg az az utolsó támadást a dudaszó pillanatában Maqueda eredményesen fejezte be.

Ezzel 31-28 lett, a Barcelona egyszer sem vezetett, de a második félidőben ráijesztett a mieinkre. A jövő héten a PSG vár a Szegedre.