A 2024-es női kézilabda-Eb-re is pályázik Magyarország

2019.09.20. 15:24

Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázik a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére, írja az MTI.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteki közleménye szerint a 16. Eb-nek - amely először lesz 24 csapatos - még Oroszország egyedül, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen lenne a házigazdája.

Az EHF tájékoztatása alapján a csoportküzdelmeket Bázelben, Innsbruckban, valamint Debrecenben rendeznék meg, míg az egyenes kiesés szakaszban Debrecenben valamint Budapesten lennének a mérkőzések.

A döntőt a várhatóan 2021-ben elkészülő 20 ezer fő befogadására alkalmas fővárosi komplexumban rendeznék. Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később pedig Horvátországgal közösen adott otthont az Eb-nek.

Oroszország négy várossal, Moszkva, Rosztov-on-Don, Krasznodar és Szentpétervár bevonásával pályázik, míg a cseh, lengyel, szlovák hármas hét várossal, Wroclawval, Katowicéval, Krakkóval, Ostravával, Pozsonnyal, Somorjával és Besztercebányával nyerné el a rendezést.

A következő két hónapban az EHF illetékesei látogatást tesznek az egyes helyszíneken, a döntést pedig november 21-én hozzák meg. A viadalt 2024. november 28. és december 15. rendezik majd.

A 2022-es januári férfi Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi.