A Szeged bemutatta az igazságos döntetlent a kézi-BL-ben

2019.09.28. 19:32

A Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a német bajnok Flensburgot fogadta. Előtte a spanyol Barcelonát megverte, a francia bajnok PSG-vel szemben viszont alulmaradt.

A németek 5+1-es védekezése nem ízlett a hazai csapatnak 5-3-as német vezetésnél Juan Carlos Pastor időt kért.

Bombac helyére Canellast küldte, és a világbajnok spanyol irányító sokkal jobban kézbe vette a csapatot. A hazai csapat szép gólokat lőtt, 3-4 kínai figurát is bemutattak, de csak 8-7-nél vezetett először.

A 28. percben 12-10-nél Zsitnyikov kezéből kiszedte a labdát a visszafutó Golla, és a háromgólos előnyhöz képes döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok. A németek ugyanis gyorsan lőttek két gólt.

A második félidőben is volt kétgólos szegedi előny (15-13), mert Canellas jól mozgatta a csapatát, de a németek nem szakadtak le, és 19-18-nál nálunk volt az előny.

Az utolsó 10 percre 21-20-as magyar vezetéssel fordultak a csapatok. Bánhidi beállóból lőtt gólt, aztán jött Johannesen. A Löwentől igazolt Radivojevic a tizedik lövéséből a tizedik talált szerezte, a túloldalon Golla szedett össze egy kipattanót, és értékesítette. (22-22)

Mikler bemutatta a forduló egyik legnagyobb védését, amikor ziccerben vitte rá a labdát az addig kiválón játszó Johannesen, de a magyar kapus remekül mozdult a jobb felső felé a kezével.

Bombac első gólja 23-22-t jelentett, Gottfridsson válaszolt rá, Radivojevic 11 góljával vezetett a Szeged, de Jeppson azonnal válaszolt rá.

Egy perccel a vége előtt, már passzív jelzés alatt időt kért a Szeged, Bodó eljuttatta a labdát a beállóba, Bánhidihez, aki befordult, de mellélőtt 6 méterről, viszonylag tiszta helyzetben. A Flensburg a győzelemért támadott, egy időn túli szabaddobásig jutott, de abból már esélytelen volt a gólszerzés.