Mélyponton a Veszprém: kínos, kellemetlen vereséget szenvedett

2019.10.03. 12:00

Tavaly BL-döntőt játszott a Telekom Veszprém, amelyet ebben az idényben is a magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája egyik nagy esélyesének tartanak. A kézilabdacsapat ugyanis a meglévő világsztárok mellé újabb világsztárokat igazolt, minden adott tehát a jó szerepléshez.

Ehhez képest a BL-ben két vereség csúszott be (a Kieltől és a Montpellier-től kapott ki a csapat), majd szerdán a SEHA-ligában jött egy kellemetlen vereség:

nagy meglepetésre ugyanis 26–24-re kikapott az északmacedón Eurofarm Rabotnik vendégeként.

A SEHA-liga egy 2011-ben alapított regionális kézilabda-bajnokság, a teljes nevén Délkeleti Kézilabda Szövetségi Liga (angolul: South East Handball Association League). Kelet-európai, balkáni csapatok vesznek részt a sorozatban, és mivel a Gazprom a szponzora, ezért az oroszok is.

A Veszprém 2014-ben részt vett a ligában, azt meg is nyerte, majd kiszállt a küzdelemből, hiszen éppen elég leterheltséget jelentenek a BL-meccsek. Az idén újra beneveztek, ám jelzésértékű, hogy Moszkvába legutóbb az ificsapatot küldték játszani.

Észak-Macedóniába viszont a nagy csapat utazott, a Cupara, Gajić, Tönnesen, Mahé, A. Nilsson, Lauge, Manaszkov kezdősor állt fel, és így veszített a csapat. Félidőben ráadásul 14-8-ra vezetett a Rabotnik. A második félidőben kiegyenlített a Veszprém 19-19-re, de aztán megint hagyta elmenni az ellenfelét, így lett a vége 26-24.

A vereség azért kínos, mert a két csapat kerete, játékereje más szinten van, a Rabotnik ellen tavaly kétszer is győzött a Tatabánya csapata az EHF-kupa csoportkörében.

David Davis, a Veszprém edzője a Nemzeti Sportnak úgy kommentálta a vereséget: „Azt gondolom, innen még felállhatunk. Sajnálom a szurkolóinkat, hiszen nem ezt várják tőlünk. Folytatjuk a kemény munkát, nem adjuk fel. Lehetne sokkal rosszabb is, de amíg itt vagyunk, addig harcolunk.”

A csütörtöki sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint azt mondta az edző, hogy a Rabotnik ellen elsősorban a harcosság hiányzott a csapatból. David Davis nyugalomra és türelemre intett mindenkit, hiszen építeni kell a csapatot, a korábbi fontos emberek helyét újaknak kell átvenni, ami egy hosszú folyamat. "Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor pedig csapatként kell közösen átlendülni a holtponton" - mondta. Szerinte sok idő van még a szezonból, és körülbelül öt-hat fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy beálljon egy csapat rendszere.

Kiemelte: tavaly, amikor ideszerződött, sokkal nehezebb volt a helyzet Veszprémben. Most van egy háttere a csapatnak, van egy 5-1-es és egy 6-0-s védekezési formájuk, tudja a csapat, hogyan kell támadni, hogyan kell védekezni, mindenki teljes erőbedobással dolgozik. Három meccs után is fel lehet állni, csak alkalmazkodni, dolgozni és hinni kell - mondta a Telekom Veszprém vezetőedzője.