Mária
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Már gólt láttak a franciák, amikor berepült a magyar védő

2019.11.17. 11:25

Már a főtáblára jutás a tét az EHF-kupában, és az előző fordulóban az utolsó pillanatokban továbbjutó Csurgó most nagy bravúrral három góllal legyőzte a francia Nimes-t.

A félidőben még a vendégek vezettek, de a fordulás után a mieink Nagy Szabolcs és Gafar Hadziomerovic vezérletével - 14 gólt lőttek ők ketten -, 28-25-re nyertek.

A bosnyák játékos az utolsó percekben főszerepet játszott, mert amikor a Csurgó emberhátrányba került, de a kapuslevitellel gólt lőtt, a franciák azonnal észlelték, hogy még nem tért vissza a magyar kapus, ezért Elohim Prandi megpróbálta a saját térfeléről bevenni a kaput.

Akkor jött azonban a Hadziomerovic, és egy fantasztikus mentéssel, a hatos fölé berepülve megmentette a csapatát a góltól, miközben még arra is figyelt, hogy ne a vonalon túlra üsse a labdát, hanem lehetőleg csapatársához, és kezdhessék az újabb támadásukat.

A bosnyákot aztán piros lappal kiállították, a végére elég nagy feszültség volt a pályán, a franciák lényegesen könnyebb meccsre számítottak.

A visszavágó egy hét múlva jön, nehéz megtartani ezt az előnyt, mert a Nimes a francia bajnokságban már a PSG dolgát is megnehezítette.

A Sport1 vasárnap a Győr meccsét közvetíti 17 órától, a Szeged norvégiai vendégjátékát pedig 19 órától.