Császár Gábor nélkül megy az Eb-re a kéziválogatott

2019.12.05. 21:23

Császár Gábor nem szerepel a januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 28 fős bő keretében, melyet csütörtökön tett közzé honlapján az európai szövetség (EHF).

A svájci bajnok Kadetten Schaffhausen 35 éves irányítója november közepén jelezte: nem zárkózik el attól, hogy pályára lépjen az Eb-n. Császár a legutóbbi vb-n is szerepelt, de nem kapott sok játéklehetőséget, és egy játékoscsere miatt nem is maradt kint végig a tornán.

Gulyás István szövetségi kapitánynak közvetlenül a 24 csapatos Eb előtt kell kijelölnie a legfeljebb 16 játékos alkotta végleges keretet, amely a mostani listáról kerül ki.

A svéd, norvég, osztrák közös rendezésű Eb mérkőzéseit január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben tartják.

(MTI/Index)

A magyar válogatott 28 fős bő kerete:
kapusok:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)

balszélsők:
Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Bohács Sándor (Ferencváros)

balátlövők:
Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja, spanyol), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló), Faluvégi Rudolf (Stuttgart, német)

irányítók:
Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Schmid Péter (Eger)

jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo, német), Máthé Dominik (Balatonfüred), Fekete Bálint (Cuenca, spanyol)

jobbszélsők:
Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász), Vasic Marko (Csurgó)

beállók:
Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)