A spanyol légiós szerint nem tragikus a magyarok kézi-vb-s szereplése

2019.12.12. 14:15

Nerea Pena, a Siófok KC spanyol irányítója nem csinálna drámát a magyarok helyében, amiért a női kézilabda-válogatott csupán a 14. helyen végzett a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, írja az MTI.

„Számunkra a tavalyi Európa-bajnokság volt egy katasztrófa. Tudom, milyen érzés, amikor mindent megpróbálsz, és semmi nem sikerül, de én nem vagyok negatív. Ez egy nagyon rossz torna volt számukra, de még így is van lehetőségük kijutni az olimpiai selejtezőre" - mondta Pena az MTI-nek.

A tavalyi, franciaországi Európa-bajnokságon a magyarok 7., a spanyolok viszont csak a 12. lettek, viszont a Japánban zajló világbajnokságon a csoportkört és a középdöntőt hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel fejezték be, így meglepetésre az elődöntőbe jutottak.

Nem szeretem, ha egy ilyen világbajnokságból nagy drámát csinálnak. Az olimpiák közötti négyéves időszakokban minden csapat hullámzó teljesítményt nyújt. Tavaly nagyon jók voltak, és bár ez a torna nem volt sikeres számukra, ebből szerintem nem kell nagy drámát csinálni. Szurkolni kell a lányoknak, hogy a legközelebbi versenyen ismét jók legyenek

- mondta szinte tökéletes magyarsággal Pena, aki 2012-től idén nyárig a Ferencváros játékosa volt.

Szerinte a hibákért vállalni kell a felelősséget, márpedig a magyar játékosok ezúttal valóban sokat hibáztak, de a rossz játékból is lehet, és kell is tanulni.

„Amikor mindent megnyerünk, akkor sem minden jó, és amikor mindent elveszítünk, akkor sem minden rossz” - mondta a spanyol válogatott irányítója.

A magyar válogatott akkor szerepelhet a márciusi olimpiai selejtezőtornán, ha a hetedik helyért sorra kerülő mérkőzésen Svédország legyőzi Németországot.

A spanyolok egészen szerdáig veretlenül meneteltek - a csoportkörben a magyarokat is magabiztosan győzték le -, a középdöntő utolsó fordulójában viszont tíz góllal kikaptak az olimpiai bajnok oroszoktól, ám ez is elég volt számukra a négy közé jutáshoz. A vb-elődöntőben a spanyolok a norvégokkal találkoznak, a másik ágon orosz-holland elődöntő lesz.