Két meghatározó FTC-játékos is a Győr női kézicsapatában folytatja

2020.11.16. 15:29
A női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Háfra Noémit és Schatzl Nadine-t.

A 22 éves Háfra Noémi 2013-ban szerződött a zöld-fehérekhez, végigjárva a szamárlétrát lett alapember Elek Gábor csapatában. A három nap múlva a 27. születésnapját ünneplő Schatzl Nadine 2015-ben lett a fővárosi csapat kézilabdázója, előtte évekig játszott Győrben is.

Évek óta figyeltük Noémi játékát. Egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nemcsak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá

– fogalmazott a klub honlapjának Bartha Csaba elnök.

HIÁBA MARASZTALTÁK ŐKET

„Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé, hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, hogy ez már nem mindenki számára vonzó. Schatzl Nadine is fontos játékosunk, meghatározó személyiség az öltözőben és a pályán is, számítottunk volna rá mindkét színtéren a jövőben is. A klub mindent megtett azért, hogy szerződést hosszabbítson a játékosokkal, de ők más csapatba szerettek volna igazolni. Köszönjük eddigi munkájukat, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk” – idézi Bognár Lászlót, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatóját a fradi.hu.

Megtisztelő, hogy Győrbe igazolhatok nyártól. Tudom, hogy az Audi ETO-ban más helyzetben leszek, mint jelenlegi klubomban, hiszen más a koncepció. De azért lehetek jövőre a Győri Audi ETO KC játékosa, mert eddig sem ijedtem meg soha a kihívásoktól. Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen minden megteszek jelenlegi csapatomért.

– mondta a klubváltással kapcsolatban Háfra Noémi.

Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy megpróbáljuk őt Győrbe igazolni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőtt játékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és Csenge kiemelkedően fogja megoldani. Hosszú távú, 3 éves szerződést írtunk alá

– nyilatkozta Bartha Csaba.

Nagyon sok szép emlék köt Győr városához, sok tapasztalatot szereztem itt, a kézilabda alapjait az ETO-ban sajátíthattam el. Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka, de természetesen addig is mindent jelenlegi csapatom sikeréért teszek meg

– így Schatzl Nadine.

Idén nyáron Lukács Viktória szerződött a Ferencvárostól Győrbe, egy évvel ezelőtt pedig Faluvégi Dorottya hagyta ott az FTC-t az ETO hívószavára.