A Debrecen válogatott játékosa távozik a szezon végén

2023.12.08. 15:02
Planéta Szimonetta, a DVSC Schaeffler válogatott kézilabdázója úgy döntött, nem él opciós jogával, és a szezon végén távozik. A debreceniek jobbátlövője a klub honlapján azt is elárulta, szeretne ismét külföldön játszani.

A klub honlapján a játékos elmondta: nagyon szereti a csapatot és a klubot, mindenkit, aki körülöttük sürög-forog.

Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el.

Planéta kifejtette: nagyon szeretne újra külföldön játszani, a légióséletről csak pozitív tapasztalati vannak.

„Nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a pályafutásom vége, így, ha nem most, akkor mikor tudnám megvalósítani ezt a vágyamat. Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből”  – indokolta a döntést.

Planéta Szimonetta 2021 nyarán érkezett a Debrecenhez, amelyben 79 tétmérkőzésen lépett pályára, és 253 gólt szerzett. A magyar élvonalban 58 meccsen 176-szor volt eredményes.

Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, és szerepelt a 2021-es, spanyolországi világbajnokságon.

Első debreceni évében bajnoki bronzérmet szerzett a Lokival, a legutóbbi szezonban pedig a bajnokság mellett a Magyar Kupában is bronzérmes lett.