Kéziseink beállója visszatér a németek elleni, esti Eb-mérkőzésre

2024.01.22. 12:46
Rosta Miklós, a magyar férfi kézilabda-válogatott beállója gyermeke születése után visszatér a ma esti, németek elleni, kulcsfontosságú Európa-bajnoki középdöntős mérkőzésre.

Ahogy azt már megírtuk: a beálló vasárnap délelőtt hazautazott Kölnből Magyarországra, hogy ott legyen gyermeke születésénél. Rosta Miklós a sportal.hu-nak pedig elmondta, hogy kisfia ma 9:13 perckor megszületett, és a Miklós nevet kapta ő is, ahogy a családban már előtte hárman. Hozzátette: szerencsére a baba és az édesanya is egészséges.

Rosta azonban nem tölt el sok időt családjával, ugyanis hamarosan visszatér Kölnbe, hogy ott legyen a 20.30-kor kezdődő, németek elleni, kiemelten fontos középdöntős találkozón. Így sem valószínű azonban, hogy pályára lép a 24 éves, friss apuka. 

Ezt a magyar szövetség délelőtti beharangozó cikke is igazolja: 

„Rosta Miklós gyermeke várható születése miatt hazautazott Magyarországra, így ő biztosan nem lép pályára hétfőn, míg a horvátok elleni találkozót kihagyó Szita Zoltán játéka betegség miatt kérdéses.” 

Így pedig valószínű, hogy a Dabas beállója, Szöllősi Szabolcs is megkapja a lehetőséget, valamint a horvátok elleni találkozón Szita helyett kvalifikált Krakovszki Bence is. 

A fontos találkozóról lapunk percről percre frissülő élő, szöveges tudósításban számol be, majd a lefújást követően összefoglalóval jelentkezik.

A mienk számára továbbá fontos információ, hogy a németek húzóembere, a Rhein-Neckar Löwen játékosa, Juri Knorr napok óta betegséggel küzd, és nem biztos még, hogy játszani fog a magyar csapat ellen. 

Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém védőspecialistája elmondta, hogy mire kell figyelni a magyar csapatnak este. A csoport első és második helyezettje elődöntőbe jut, a harmadik pozícióban végző pedig az ötödik helyért játszhat a hamburgi csoport harmadik helyezettjével.

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 3. forduló:

I. csoport (Köln), a hétfői program:

  • Izland–Horvátország 15.30
  • Franciaország–Ausztria 18.00
  • Németország–Magyarország 20.30

Az I. csoport állása: 1. Franciaország 6 pont (106–94), 2. Magyarország 4 (91–81), 3. Ausztria 4 (80–79), 4. Németország 3 (78–79), 5. Horvátország 1 (86–91), 6. Izland 0 (81–98)

A magyarok további programja:

  • szerdán játsszák: Franciaország–Magyarország 18.00