Leukémia ölte meg a 19 éves kosarast

2009.02.04. 12:37
Michelle Splitternél négy évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget, kemoterápiával gyógyították, évekig tünetmentes volt, a válogatottba is visszatért.

A brazíliai Campinasban hétfőn elhunyt a 19 éves Michelle Splitter, a brazil női kosárlabda-válogatott korábbi tagja. A jobbkezes centernél 2004-ben, 15 évesen diagnosztizálták a leukémiát, kemoterápiás kezelést kapott, évekig tünetmentes volt.

A pályára is visszatért, a múlt év elején bekerült a brazil felnőttcsapatba, barátságos és felkészülési meccseken játszott a válogatottban, esélye volt bekerülni a dél-amerikai bajnokságra és az olimpiai selejtezőkre készülő csapatba.

Tavaly márciusban rosszabbodott az állapota, néhány hete csontvelő-átültetésen esett át, hiába: halálhírét a helyi kosárszövetség közölte.

Bátyját, Tiago Splittert 2007-ben a San Antonio Spurs draftolta, az 1985-ös születésű, 211 centis center most a spanyol bajnokságot vezető Tau Ceramica Vitoriában játszik. A testvérek szoros kapcsolatban voltak, Tiago családjával együtt azért igazolt Spanyolországba, hogy testvérét ott kezeltethesse.