Béla
13 °C
27 °C

A férfi kosarasok Csehországban folytatják a sorozatot

2009.08.07. 10:26

A győzelemmel kezdő magyar férfi kosárlabda-válogatott a nyitókörben vereséget szenvedett cseh együttes otthonában lép pályára szombaton az európai osztályozó 2. fordulójában. Mészáros Lajos fiatal együttese nagyon jól indította az A divízióban maradásért zajló sorozatot, hiszen nemcsak nyert, hanem a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel, 24 ponttal verte Szombathelyen az előzetesen valamivel esélyesebbnek ítélt ukrán együttest.

Németh Istvánék így jó hangulatban várhatják a folytatást ellentétben szombati vendéglátóikkal, akik szerdán úgy veszítettek Észtországban 69-65-re, hogy a találkozón szinte végig vezettek, s a hazaiak a hajrában fordították meg az eredményt. A mérkőzést Prágában játsszák 20:30 órától.

A magyar válogatott a tavaly szeptemberben lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatban az A csoport utolsó helyén végzett, ezért kényszerül arra, hogy a három másik csoportutolsóval oda-visszavágó alapon osztályozót játsszon az A divízióban maradásért. A kvartett győztese és másodikja benn marad, míg a harmadik és negyedik kiesik a B osztályba. (MTI)

Osztályozó az A-divízióért

Az 1. forduló eredményei

Magyarország-Ukrajna 91-67

Észtország-Csehország 69-65

A magyarok további programja

augusztus 8., Prága: Csehország-Magyarország 20:30 ó

augusztus 11., Szolnok: Magyarország-Észtország 18 ó

augusztus 14., Kijev: Ukrajna-Magyarország 18 ó

augusztus 17., Szolnok: Magyarország-Csehország 18 ó

augusztus 20., Tallinn: Észtország-Magyarország 17 ó