Kikaptak a magyar férfi kosarasok

2009.08.08. 22:53

Osztályozó, 2. mérkőzés: Csehország-Magyarország 71-65 (19-11, 16-25, 22-13, 14-16). A legjobb magyar dobók: Németh 15, Lóránt 13, Fodor 10.

Jól tartották magukat az első percekben a magyarok, a nyitónegyed hajrájában azonban némileg megléptek a csehek. A folytatásban viszont szépen zárkózott fel Mészáros Lajos fiatal együttese, amely 2:40 perccel a nagyszünet előtt átvette a vezetést. A felénél egy pont volt a magyarok előnye. A harmadik szakaszban megint a csehek játszottak eredményesebben, nyolcpontos előnyre tettek szert, a negyedik negyed elején aztán ismét felzárkóztak a vendégek, de az utolsó perceket újfent a házigazdák zárták jobban.

A magyar válogatott tavaly szeptemberben lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatban az A csoport utolsó helyén végzett, ezért kényszerül arra, hogy három másik csapattal - Ukrajna együttese mellett a csehek és az észtek alakulatával - oda-visszavágó alapon osztályozót játsszon az A divízióban maradásért. A kvartett győztese és másodikja benn marad, míg a harmadik és negyedik kiesik a B osztályba.

A nap másik mérkőzésén: Ukrajna-Észtország 71-64 (MTI)