Kosárlabda Euroliga: győzelemmel kezdett a Sopron

2009.10.28. 20:30

A legutóbb negyedikként végzett MKB-Euroleasing Sopron hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a női kosárlabda Euroligában, miután a szerdai nyitófordulóban 11 ponttal verte a szlovák Kosice csapatát.

A magyar bajnok, amely 6/0-lal kezdte az NB I-et, edzői szempontból nem a legjobb előjelekkel nyitotta meg a nemzetközi idényt, ugyanis Székely Norbert hangszálgyulladása miatt segítője, a volt válogatott Seres Éva közvetítette az utasításokat.

Amelyek az elején nem hatottak, mert bár 4-0-val indított a Sopron, a folytatásban fordított a kassai alakulat, és az első 10 percet követően két, a nagyszünetben pedig egy ponttal vezetett. Mi több: még a harmadik játékrészben is vitézkedett a rivális, amely 48-47-es vezetéssel várhatta a zárónegyedet. Ekkor azonban megrázta magát a hazai együttes, amely nagy küzdelemben megérdemelten nyert 11 ponttal.

"A végére tudtuk stabilizálni a játékunkat. Kijavítottuk a hibáinkat, eltüntettük a védekezési anomáliákat, és igazi önmagunkat tudtuk adni a befejező negyedben" - summázott Székely Norbert. A soproniak egy hét múlva a lengyel Gorzów együttesét fogadják. A D csoportban a Tarbes (francia) - Szeviép-Szeged találkozó 20 órakor kezdődik.

Eredmény, 1. forduló, C csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Kosice (szlovák) 74-63 (17-19, 11-10, 19-19, 27-15 A magyar csapat legjobb dobói: Honti 17, Horti 15, Eördögh 13, Holt 11