Baleset áldozata lett a válogatott kosaras

2009.12.28. 12:01
A Falco KC harmincéves válogatott kosarasa, Horváth Zoltán hétfő reggel autóbalesetet szenvedett.

Hétfő reggel Sopronból tartott Szombathelyre Toyotájával Horváth Zoltán, a Falco KC válogatott kosarasa, amikor áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött. A harmincéves sportoló Sopronban töltötte a karácsonyt, onnan tért vissza, délelőtt már edzése lett volna, amikor a tragédia történt.

A center életét a szombathelyi Markusovszky kórházban az orvosok már nem tudták megmenteni - számolt be a Nyugat.hu. A hírt a könnyeivel küszködő ügyvezető, Gráczer György erősítette meg a lapnak. A holttestet neki kellett azonosítania.

"A helyszínelés még nem fejeződött be, a jelenlegi adatok alapján azt mondhatom el, hogy egy férfi szenvedett halálos kimenetelű balesetet a Tömörd és Vasasszonyfa közötti mellékúton" - mondta Gábriel Gábor őrnagy. A Vas megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője hozzátette, a Toyota Corolla típusú autó az elsődleges vizsgálatok szerint megcsúszott a jeges úton, és a szemben haladó teherautóval ütközött frontálisan. A sofőr feltehetően elveszítette az uralmat az autó felett.

A Vas Népe arról számolt be, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedő sportolót a mentősök a csepregi tűzoltóság szakembereinek a segítségével tudták kiemelni az összeroncsolódott gépkocsiból. Állapota stabilizálása után a szombathelyi kórházba szállították.

Horváth Zoltán a partiumi Szatmárnémetiben született 1979. szeptember 27-én. A 207 centis center Magyarországon a ZTE-ben, a Veszprémi Egyetemben, a PVSK-Panthersben, majd az Atomerőműben játszott. Paksról igazolt Görögországba, a nagy hírű PAOK Szalonikibe, ott azonban kevés lehetőséget kapott és 2007 telén hazaigazolt az Atomerőműbe. Az ASE-vel Magyar Kupát nyert, az idény végén távozott és a szombathelyi Falco KC-ben folytatta. A magyar válogatottban az utóbbi években vált alapemberré, nyáron a csapat egyik erőssége volt, amikor sikerült kivívni az európai A osztályban maradást.

"Óriási veszteség érte csapatunkat, hiszen nemcsak egy kiváló válogatott centert, hanem egy remek embert, barátot veszítettünk el. Nyugodj békében Cece!" - emlékezett a Nyugat.hu.

"Óriási veszteség érte a magyar kosárlabdasportot, nagyszerű játékost és kiváló embert ismertem meg Zoliban - reagált az MTI-nek a halálhírre Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója. - Viszonylag későn kezdett el kosárlabdázni, miután áttelepült Erdélyből, de második kapitánykodásom alatt stabil válogatott kerettaggá vált az elmúlt években. Egyszerűen nem találok szavakat a döbbenettől."

A Falco szurkolói a csapat otthona, az Arena Savaria előtt este hétkor megemlékezést tartanak. Minden szurkolót csapatszimpátiától függetlenül várnak.