Emléktornát rendezne a Falco Horváth Zoltán tiszteletére

2009.12.29. 16:47

Emléktornát rendezne évente a Falco-Szova KC Szombathely kosárlabdaklub a hétfőn autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán tiszteletére.

„Ma beszéltem az összes olyan csapat vezetőjével, ahol Cece az első osztályban játszott. Mindenki támogatta az ötletünket, hogy a felkészülési időszakban minden évben emléktornát rendezzünk a Falco, a Pécs, az Atomerőmű és egy külföldi csapat részvételével. A Horváth Zoltán emléktornát minden évben megrendeznénk” - idézte Gráczer György ügyvezetőt az együttes honlapja kedden.

A klubelöljáró a hétfői tragédiával kapcsolatban még elmondta, gondolkoznak pszichológus alkalmazásán, de erről előbb egyeztetni szeretne a játékosokkal. „Természetesen folyamatosan tartjuk Zoli családjával a kapcsolatot. Segítünk, amiben tudunk. Feleségétől azt az információt kaptam, hogy Sopronban helyezik örök nyugalomra” - mondta.

A 30 éves válogatott játékos hétfőn reggel személyautójával Sopronból Szombathelyre tartott, amikor Tömörd és Vasasszonyfa között a jeges úton megcsúszott, elveszítette uralmát járműve felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a szemből érkező teherautóval. A center a kórházban halt bele sérülésibe. A szombathelyi csapat kedd délelőtti edzése elmaradt.

„Nem dolgoztam sokat együtt Zolival, de ez alatt a rövid idő alatt is nagyon megszerettem. Egy fiatal, tehetséges, jó kosaras és egy remek ember hagyott itt minket. Érdekes, hogy anno, még a ZTE edzőjeként is szerettem volna őt Zalaegerszegre csábítani. A csapat elveszítette egyik legjobb játékosát. Őt pótolni nem lehet. Szakmai kérdésekről egyelőre nem tudok beszélni. Most még mindenki meg van döbbenve. Egy biztos, nagyon nehéz hozzá hasonló játékost találnunk” - fogalmazott Nikola Lazic vezetőedző.

A többségi tulajdonos képviselője elmondta, a város minden segítséget megad a center családjának: „Nem találom a szavakat. Felfoghatatlan, ami történt. Nagyon szerettük volna, ha nem csak egy évvel hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. Otthonra talált a városban, mi pedig mindent igyekeztünk megadni neki, hogy valóban második otthona legyen Szombathely. Hosszú távon számoltunk vele. Nagy tragédia, hogy erre már nem lesz lehetőségünk. A város a saját hallottjának tekinti, és minden segítséget megad a családjának. Egy remek ember, nagyszerű játékos távozott közülünk” - mondta Czeglédy Csaba alpolgármester.