Wade 0,5 mp híján megverte a Bostont

2010.01.07. 17:07
A Miami Heat az óriásit játszó, 44 pontos Dwayne Wade vezetésével fél másodperccel a vége előtt győzelemre állt Bostonban, de Rajon Rondo előbb hosszabbításra mentette, majd megnyerte a meccset a Celtics-nek.

Még az alapszakasz felénél sem vagyunk, mégis playoff-hangulatú meccset játszott a keleti első Boston, és az 5. Miami. A Miami a 44 pontot vágó Dwayne Wade játékával tartotta a szoros állást, sőt, röviddel a rendes játékidő vége előtt győztesnek is látszott.

Wade két bedobott büntetője után labdát lopott, úgy tűnt, eldöntötte a meccset, de a Bostonnak a hátralevő fél másodperc is elég volt az egyenlítéshez, Allen alley-oop passzát Rondo pöccintette be, következett a hosszabbítás.

A ráadásban ismét Wade és Rondo lépett elő, a Boston a hosszabbítás végén döntötte el a meccset (112-106). A Heatben Wade 44 pontja mellé kiosztott 7 gólpasszt, végig húzta csapatát, amelyben a kezdők elég rosszul dobtak. A Bostonban Perkins 20 pontja és 10 lepattanója, és Ray Allen 4/3-as triplamutatóval elért 22 pontja emelkedett ki.