A Pécs női kosárcsapata Vajda nélkül utazik Krakkóba

2010.02.01. 16:05

Legjobbja, Vajda Anna nélkül kénytelen pályára lépni a MiZo Pécs 2010 kedden Krakkóban a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A kontinenssorozatban 15,3-as pontátlaggal büszkélkedő bedobó csuklórepedése miatt nem állhat az alapszakaszt 4/6-os győzelmi mérleggel záró baranyaiak rendelkezésére, Sara Krnjic viszont már hadra fogható, így a szerb center elutazott a többiekkel Lengyelországba. Az ottani bajnokságban csupán negyedik helyen álló Kraków lenyűgöző, 9/1-es mutatóval fejezte be az Euroliga csoportkörét.

„Gőzerővel készültünk a Krakkó ellen, fizikailag és taktikailag is, videóról elemeztük ellenfelünk játékát több alkalommal is. A csapatunk remek munkát végzett, jó állapotban vagyunk, a januári meccseken azt mutattuk, hogy gördülékenyebb a játékunk, nagy kérdés, hogy a kevés sanszunkat miképpen ragadjuk meg a párharc során – nyilatkozta Fűzy Ákos vezetőedző a klub honlapján. – Ha fejben rendben leszünk, hiba nélkül játszunk a dörzsölt, az ellenfél megingásait jól kihasználó krakkóiak ellen, akkor van esélyünk. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy mindkét csapat ugyanabból merít erőt. Ők abból, hogy legutóbbi négy meccsünkön négyszer legyőztek minket, mi pedig abból, mindegyik összecsapáson megvolt számunkra a siker esélye, és hiszünk abban, hogy megfordulhat a kocka.”

A jelenlegi szezon csoportkörében kétszer találkozott egymással a két együttes, Krakkóban 85-78-ra, míg Pécsett 74-71-re nyertek a lengyelek. A két sikerig tartó párharc második felvonására pénteken kerül sor a Mecsekalján, az esetleges harmadik felvonást ismét Lengyelországban rendezik.

Menetrend, Euroliga-nyolcaddöntő:

1. mérkőzés, kedd 18 ó:

Kraków (lengyel)-MiZo Pécs 2010

2. mérkőzés, péntek 18 ó:

MiZo Pécs 2010-Kraków

3. mérkőzés (ha szükséges, február 10. 18 ó):

Kraków (lengyel)-MiZo Pécs 2010