Vajda Anna a kosaras Euroliga All Star-gálán

2010.02.04. 10:26

Az előző évhez hasonlóan Vajda Annát idén is beszavazták a szurkolók a női kosárlabda Euroliga All Star-gálájára, amelynek Gdynia ad otthont március 9-én.

A lengyel kikötővárosban az európaiak szállnak majd szembe a kontinensen kívüliek csapatával, a MiZo Pécs 2010 válogatott bedobója - aki jelenleg csuklósérüléssel küszködik - a hazaiak cseresorában kapott helyet.

„Tavaly is nagyon jó érzés volt közelebbről megismerkedni azokkal, akiket addig csak a pályán láttam - mondta a 25 éves bedobó csütörtökön az MTI-nek. - Utána a nyári Európa-bajnokságon már barátokként köszöntöttük egymást. Részben ezért örülök az újabb lehetőségnek, no meg jól esik a szurkolók támogatása is. Ami a sérülésemet illeti, még fáj egy kicsit a csuklóm, de ha a ma délelőtti edzésen működik, akkor holnap mindenképpen szeretnék játszani a Krakkó ellen.” A Pécs kedden 80-52-ra kikaptak a két sikerig tartó nyolcaddöntő lengyelországi nyitányán.

A gála nagyszünetében Anete Jekabsone-Zogota (Szpartak Moszkva), Agnieszka Bibrzycka (Jekatyerinburg), Catherine Joens (Rivas Ecopolis) és Penny Taylor (Fenerbahce) lép pályára a tripladobó versenyben.

Az All Star-gála csapatai:

Európa, kezdőötös: Becky Hammon (Valencia), Marta Fernandez (Kraków), Nevriye Yilmaz (Fenerbahce), Agnieszka Bibrzycka és Sandrine Gruda (Jekatyerinburg). Cserék: VAJDA ANNA (MiZo Pécs 2010), Anete Jekabsone-Zogota (Szpartak Moszkva), Clara Bermejo Moreno (Rivas Ecopolis), Alba Torrens (Salamanca), Laura Macchi (Schio), Ivana Matovic (Gdynia), Emmeline Ndongue (Bourges). Edzők: Isma Canto (Valencia), Jacek Winnicki (Gdynia)

Európán kívüliek, kezdőötös: Diana Taurasi (Szpartak Moszkva), Penny Taylor (Fenerbahce), Candice Dupree (Kosice), Janell Burse (Kraków), Sophia Young (Galatasaray). Cserék: Lindsay Whalen (Praha), Catherine Joens (Rivas Ecopolis), DeLisha Milton (Valencia), Angel McCoughtry (Kosice), Erin Phillips (Gdynia), Rebekka Brunson (Taranto), Taj McWilliams (Brno). Edzők: Pokey Chatman (Szpartak Moszkva), Dariusz Maciejewski (Gorzów)