Rátgéber Baján szervez kosártábort

2010.03.18. 15:30

Hivatalosan is bejelentette – amiről korábban már beszámoltunk – Rátgéber László és Révfy Zoltán polgármester, hogy Baja júliusban nemzetközi kosárlabdatábornak ad otthont, amelyben gyermekek és kollégák is tanulhatnak. A csütörtöki sajtótájékoztatón a tavaly Európa legjobb trénerének választott szakember kiemelte: a városnak komoly sporthagyománya van, a Petőfi-sziget pedig tökéletesen alkalmas egy ilyen esemény megrendezésére.

„El vagyunk szigetelve, mégis egy lépés a városközpont” - emelte ki a mesteredző. Révfy Zoltán hozzátette: a tábor sportturizmust generál majd a településnek, amely egyébként 1992 óta viseli a "Kosárlabda Városa" címet.

A volt szövetségi kapitány és stábja 12-18 éves fiúkkal és lányokkal, illetve tanulni vágyó szaktársaival foglalkozik majd kétszer egy héten át. A gyakorlásokat olyan szakértők vezetik, mint Meszlényi Róbert, Tapodi Péter vagy a pécsi csapatkapitány Iványi Dalma, de besegít a család is a mesteredző felesége, a 125-szörös válogatott Csák Magdolna és húga, a testnevelőtanár Rátgéber Edit révén. A résztvevőknek - akik fejenként 45 ezer forintért tölthetnek el egy hetet a táborban - az infrastrukturális hátteret az önkormányzat biztosítja, így a gyerekek a város három csarnokát (MNÁMK, Bereczki Máté Szakképző Iskola, Sugovica ÁMK) használhatják, a Petőfi-szigeten pedig öt szabadtéri pályát alakítanak ki. A fiatalok a Radnóti Kollégiumban szállnak majd meg, a szakmai stáb otthona a vízisportcentrum lesz.