Világszerte arat a magyar kosár-freestyle

2010.05.11. 14:57
A magyar freestyle-kosárlabda-, és korfballbemutatók óriási sikerrel futnak, a Face Team a világ minden tájáról kap meghívásokat.

Már 6 éve létezik Magyarország legrégebbi akrobatikus kosárlabda csapata, a Face Team. Takács Áron a Nike által 2004-ben szervezett It's Rite Freestyle verseny megnyerése után a barátaival kezdett el gyakorolni, a gyors sikerek miatt hamar eljutottak oda, hogy a TF tornászainak segítségével egyre több akrobatikus elemet építhettek a műsorukba.

Fellépéseikkel mindenhol komoly sikert arattak, egyre több külföldi meghívásuk volt, 2007-ben a római NBA Europe Live-on, 2008-ban a moszkvai NBA 5ive Touron léptek fel, és ott voltak a FIBA All Star-gáláján, Cipruson, Németországban a bonni csarnok avatóján, és több bajnoki döntő előtt tartottak bemutatót Európa országaiban.

A csapat zenére koreografált műsora nem csak földről és trambulinról bemutatott zsákolásokból áll, freestyle cselek, labdakezelés, egyéb trükkök is vannak a műsorban, amely akár 40 percet is kitölthet.

A Face Team újabban korfball bemutatókkal is készül, 2009-ben a magyar szövetség felkérésére kezdett foglalkozni a jobbára itthon ismeretlen sport akrobatikus részével. Az első műsor pozitív fogadtatása után a csapat beépítette a portfóliójába a korfballt is.