NBA-döntő: A Lakers szétverte a Bostont

2010.06.04. 10:45
Az első meccsen a címvédő Los Angeles 13 ponttal győzte le a Bostont, ezúttal nem csak támadásban, védekezésben is tökéleteset nyújtott Phil Jackson csapata. A Lakers 1-0-ra vezet, hétfő hajnalban folytatják.

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező döntő (az idei a 12. Lakers-Celtics finálé) első meccsének a számok alapján toronymagas esélyese volt a hazai pályán játszó Lakers, Phil Jackson pedig még soha nem veszítette el egy párharcát sem, ha első meccsét megnyerte(47-0).

A Lakers nekiesett a Bostonnak, és az első félidőben nagyon megverte, elsősorban védekezésben nyújtott közel tökéletest a címvédő. Kobe Bryant (30 pont, 7 lepattanó, 6 assziszt) legutóbbi 11 meccséből tizedszer jutott harminc pont fölé, ezúttal védekezésben is nagyot játszott, a vonalon ő fogta Rajon Rondót, akinek a szokásos betöréseivel is meggyűlt a baja, amint próbálkozott, Odom és Gasol a nyakán voltak.

LA Lakers-Boston 102-89

Staples Center, 18,997 néző
Pont: Byant 30 ill. Pierce 24
Lepattanó: Gasol 14 ill. Pierce 9
Assziszt: Bryant 6 ill. Rondo 8
Mezőnydobás: 49 ill 47 %
Az állás: 1-0 a Lakers javára

A spanyol sokoldalú, hasznos játékát hozta (23 pont, 14 lepattanó, 3 blokk), de a Lakers nem csak a saját palánkja alatt volt határozott, hiszen a második szándékból dobott pontokat 16-0-ra nyerte. A címvédő szétzúzta a Bostont, a vendégek 43 százalékos dobáspontosságával szemben 49 százalékkal tüzelt a mezőnyből, szinte minden mutatóban jobb volt ellenfelénél.

A Celticsben senki nem játszott kiemelkedően, a legeredményesebb Paul Pierce 24 pontjának felét büntetőből szerezte, Kevin Garnett pedig nagyon kikapott Pau Gasoltól (mínusz 14-gyel zárt). A harmadik negyedben már húsz ponttal is vezető Lakers megérdemelten nyerte meg a döntő első meccsét, a bostoniaknak nagyot kell javulniuk a hétfő hajnali, 2. kaliforniai meccsig.