József, Bánk
-7 °C
0 °C

Rátgéber László már akadémiát tervez

2010.07.23. 11:30

Szombaton véget ér Rátgéber László első saját szervezésű kosárlabdatábora, az Euroliga-győztes mesteredző jövőre már állandó akadémiát nyitna Pécsett.

„Fantasztikus volt ez a két hét, köszönet érte Baja önkormányzatának és polgárainak - nyilatkozta az MTI-nek pénteken a török Fenerbahce nemrég kinevezett trénere. - Több mint négyszáz gyerek tanult a festői Petőfi-szigeten, akiknek 15 százaléka külföldről érkezett. Voltak török, román, szerb, horvát, szlovák, litván, osztrák, olasz de még ausztrál vendégeink is Közép-Európa legnagyobb kosaras táborában.”

A foglalkozásokat tartó mintegy harminc edző között ott volt az élvonalban dolgozó Meszlényi Róbert, Tapodi Péter, Kmézics Zorán, Peresztegi Nagy Ákos és a volt válogatott Iványi Dalma is.

„Ez az ötlet előfutára lehet egy igazi akadémiának - tette hozzá a volt szövetségi kapitány. - A szoftver már megvan, méghozzá én magam, már csak infrastruktúra és menedzselés kell. Jövőre remélhetőleg elkezdhetjük a munkát Pécsett, s ha ezzel a stábbal megkapnánk a magyar utánpótlást, annak szerintem látható eredménye lenne.”

A Pécs korábbi mestere az akadémián képzeli el saját távolabbi jövőjét is: „Remekül szolgálná a profi sportból való kimenekítésemet. Most vagyok a csúcson, de mivel ez egy sikerorientált sportág, bármikor megszűnhetnek állások, én pedig az edzősködés után is kreatív maradhatnék. A kosártársadalom piramisának az alját szeretném megmozgatni, és mélyreható változásokat elindítani.”