Kínai csapat vinné az egykori NBA-sztárt

2010.09.24. 12:18
A kínai Fucsian SBS Hszünhszin négymillió dolláros ajánlatára egyelőre nemet mondott Allen Iverson, de a kosárcsapat mindenképpen a soraiban szeretné tudni. Iversonnak az NBA-ben egyelőre nincs helye.

Allen Iverson Kobe Bryant és Jao Ming után a legnépszerűbb profi kosárlabda játékos Kínában.

Az egyre több NBA-sztár igazoló kínai bajnokságban a 2001-es MVP-díjas Iverson nagy karriert már nem futhat be, de sok pénzt még kereshet.

Iverson 14 szezont húzott le az NBA-ben, de 35 évesen már nem tartozik a különösen értékes játékosok közé. Az elmúlt két évben négy csapatnál is megfordult, a mostani szezonra viszont már egy NBA-s csapat sem akarta leigazolni, így kénytelen más bajnokság után nézni.

Iversont a Fucsian SBS Hszünhszin csapata szeretné megszerezni, egy évre négymillió dollárt kínáltak neki, ám ő azt kevesellte, és nem írt alá.

A csapatot irányító, korábban szintén NBA-s játékos, Jay Humphries viszont nem tett le róla, hogy leigazolja. Iverson az NBA-ben nemhogy magasabb összeget, de még egy szerződést sem tudott kiharcolni, így jó esélye van a kínai csapatnak.

Több pénzt ugyan nem fognak ajánlani Iversonnak, viszont a pályán kívüli kereseti lehetőségek meggyőző érvként szolgálhatnak.

Kínában az NBA-s kosárlabdázókat különös őrület veszi körül, a szurkolók hihetetlen mennyiségben vesznek mezeket és egyéb relikviákat.

Két évvel ezelőtt Iverson-meze a nyolcadik legkeresettebb volt az ázsiai országban. A rajongás feltehetőleg azóta sem csökkent iránta, de Stephon Marbury példája azt is megmutatta, hogy egy kevésbé ismert játékos is pillanatok alatt óriási pénzeket zsebelhet be.

Marbury 2010 elején igazolt a kínai ligába, csapatával a Brave Dragons-szal nem alkotott nagyot, de az All-Star mérkőzésen 30 pontjával és 10 asszisztjával a mezőny legjobbjává választották.

A cím újabb hároméves szerződést hozott neki, valamint a csapat városában, Sanhszi Csungjüben, Marbury saját cipőmárkáját kezdték el gyártani és forgalmazni.