Jao Ming másfél év kihagyás után tért vissza

2010.10.06. 08:51

Közel másfél év kihagyás után ismét pályára lépett Jao Ming: az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Houston Rockets kínai óriása az Orlando Magic elleni felkészülési mérkőzésen három, büntetőből szerzett pontot gyűjtött.

A 229 cm-es centert tavaly júliusban műtöttek meg lábközépcsonttöréssel, s azóta volt harcképtelen. Klubja már korábban jelezte, hogy a közelgő szezonban várhatóan egyetlen meccsen sem játszik majd többet 24 percnél. A mexikói határ mellett, a texasi Hidalgóban rendezett keddi barátságos összecsapást az Orlando nyerte 97-88-ra.

Bemutatkozott a Miami Heat nyáron bajnokesélyessé erősített csapata is az előszezonban, s a Dwyane Wade mellé megszerzett két szupersztár, LeBron James és Chris Bosh egyaránt remekelt. A Detroit Pistons elleni 105-89-es sikerből Bosh 20, James pedig 18 ponttal vette ki a részét. Az együttes és szurkolói számára ugyanakkor nem lehetett teljes az öröm, mert Wade mindössze három perc játék után térdsérülést szenvedett, és nem folytathatta a meccset.