Azbeszt miatt töröltek egy NBA-meccset

2010.11.03. 15:44
Elmaradt a kedd esti New York Knicks-Orlando Magic a Madison Square Gardenben, a környezetvédelmi vizsgálatok nem mutattak ki azbesztet a levegőben.

Azbeszttartalmú szennyeződés került a légterébe, veszélyesnek nyilvánították a Madison Square Gardent (MSG), elhalasztották a New York Knicks-Orlando Magic meccset. Hétfőn New York Rangers még játszott az arénában, ám az NHL-meccs után karbantartási munkákat végeztek a mennyezeten. Ekkor vált le a tetőről az azbesztet is tartalmazó építési törmelék. A lebegő azbesztszálak súlyos egészségügyi károsodásokat, akár rákos betegségeket is okozhatnak, ezért tartották kockázatosnak, hogy megnyissák a közönség előtt az MSG-t.

Kedd estére nem tudták biztonságossá tenni az arénát, ezért döntöttek a halasztás mellett. Az elmaradt meccs miatt sokan méltatlankodtak, a kocsmárosok a kieső bevételük miatt: “Hét ír kocsmánk van ebben az utcában, mindannyian nagyon mérgesek vagyunk, elvesztettük egy jó este bevételét - mondta Tom Dwyer, a Blarney Rock Pub tulajdonosa.

072009 mhm 139

A szurkolók szerint is példátlan, amit történt. Úgy vélik, a klub tulajdonosai nem tettek meg mindent , hogy megrendezhessék a kosármeccset. “Minden pénzünk James Dolannak, a Knicks tulajdonosának adjuk, és képtelenek összetakarítani 7:30 előtt? Ugyan már, ez New York, kosárlabdát akarunk!” - mondta az egyik drukker.

Később kiderült, a környezetvédelmi vizsgálatok nem mutattak ki azbesztet a levegőben, november 5-én a Knicks már fogadni tudja a Washington Wizardsot a három évig felújítás alatt álló MSG-ben.

Még nem tudni, hogy mikor pótolják az elmaradt meccset. Az Orlando legközelebb március 23-án tér vissza New Yorkba, a közelben a New Jersey-vel fog kétszer is játszani, november 13-án és december 27-én. Az első lehetséges időpont, amikor nem kell a csapatoknak zsinórban három meccset játszaniuk, a december 30-a lehet. Igaz, másnap már az Orlando fogadja otthon a Knickset.

A Magicnek nem az első meccse, amely elmarad az idényben. Tizenkét nappal ezelőtt, a Miami Heat elleni előszezoni mérkőzést törölték, mert túl csúszós volt a tampai St. Pete Times Forum parkettje. Előtte utoljára 1996-ban, hóvihar miatt maradt el Orlando meccs a szezonban.