Anthony mégsem kell a New Jersey Nets tulajdonosának

2011.01.20. 15:43

Az egyre erősödő kritikák, illetve az üzlet elhúzódása miatt a New Jersey Nets kosárlabdacsapatának orosz tulajdonosa úgy döntött, mégsem akarja a Denver Nuggetstől elcsábítani az olimpiai bajnok Carmelo Anthonyt.

Anthony klubváltásáról már két hete cikkeznek az amerikai lapok. A Nets tulajdonosa, a milliárdos Mihail Prohorov hat játékost és az amatőr játékosbörzén két első körös választási jogot ajánlott a Nuggetsnek Anthonyért, illetve a korábban a Detroittal bajnoki címet szerző - világbajnok - Chauncey Billupsért és Richard Hamiltonért cserébe.
A komoly érdeklődés ellenére a felek mindezidáig nem tudtak megegyezni, Denverben egyre nagyobb lett a felháborodás, Anthonyt több hazai meccsen kifütyülték, és már több szakíró LeBron James tavaly nyári botrányos clevelandi távozásához hasonlította az ügyletet.
"Eljött az idő, amikor az ár túl magassá vált - indokolta Prohorov döntését. - Nem vagyok boldog az ügy alakulása miatt, túl sok idő ment el, és azt hiszem, sok vesztes meccs köszönhető ennek az egésznek."

A jelenleg 11 győzelemmel és 32 vereséggel álló Nets utóbbi hat mérkőzését elveszítette.