A magyar válogatott nyerte a kosár All Star-gálát

2011.02.19. 20:04

A magyar férfi válogatott legyőzte az NB I idegenlégiósainak csapatát a szombati All Star-kosárgála főmérkőzésén. A találkozó előtt Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke MOB Életműdíjat adott át Zsíros Tibornak, az 1955-ben Európa-bajnok válogatott csapatkapitányának.

A két csapat 2010-es meccsét a légiósok nyerték 126-116-ra, és egy ideig úgy tűnt, ezúttal is ők lesznek jobbak, miután Trotter és Hodges bámulatos zsákolásokat mutatott be, de a magyarok sem hagyták magukat, és Báder vezetésével a 43-39-re hozták a nyitónegyedet. Az első kisszünetben rendezett tripladobó versenyt Obie Trotter, a Szolnoki Olaj amerikai légiósa nyerte meg 23 ponttal.

A védekezést jelzi mindkét oldalon, hogy a válogatott a félidőben már 90-81-re vezettek, főként a fehérvári Hanga révén. Nemsokára már két Hanga volt a pályán, ugyanis a szintén albacompos Antonio Crocker magyar mezbe öltözött, és Hanga feliratú pólóban erősítette egy darabig a házigazdákat, végül visszaállt az övéihez. A harmadik felvonás után 132-125 állt az eredményjelzőn, a soron következő zsákolóverseny leglátványosabb gyakorlatát pedig Crocker mutatta be, aki a térde alatt körbeforgatva húzta be a labdát a gyűrűbe.

A zárónegyedben egyértelművé vált a magyarok fölénye, noha az ellenfél még két játékvezetővel is erősített: Crocker és a soproni Thomas Kelley bírómezbe öltöztek, és befújt ítéletekkel segítettek társaiknak, és technikai hibákat osztogattak a magyar kispadnak. Ennek ellenére a válogatott sikere nem forgott veszélyben, így a Mészáros-csapat visszavágott a tavalyi vereségért. Az All Star-gála legjobbjává magyar részről Hanga Ádámot, míg a légiósoknál Antonio Crockert választották.