Dávidék döntetlent játszottak Divacékkal

2011.02.19. 17:06

A Dávid Kornél vezette magyar öregfiúkcsapat 92-92-es döntetlent játszott a Vlade Divac irányította együttessel a szombati All Star-kosárgála első mérkőzésén. A bemutató meccsen a Szerb Olimpiai Bizottságot vezető, NBA-legenda Divac mellett szerepelt a testület szintén ex-kosaras - és ugyancsak világ- és Európa-bajnok - alelnöke, Zarko Paspalj is, utóbbi edzőként vezényelte az alkalmi gárdát az 1999-es Eb-n szerepelt magyarok ellen.

A bemelegítés során a két kapitány a félpályáról, háttal dobált kosárra, de csak a gyűrűt találták el, majd a Borkai Zsolt MOB-elnök által elvégzett feldobást követően megkezdődött a szellős védekezés és szép kosarak jellemezte találkozó. Eleinte a 213 centije ellenére triplákat szóró Gulyás Róbert vitte a prímet, a vendégeknél a magyar válogatott egyik edzője, Dzunics Braniszláv jeleskedett. A félidőben 53-48-ra vezettek a hazaiak, a nagyszünet után azonban a Divac-alakulat beleerősített, és az utolsó másodpercben 92-90-re vezetett. Kálmán László azonban biztos kézzel értékesítette büntetőit, így kialakult az igazságos döntetlen.

A Magyarország-Idegenlégiósok összecsapás 17 órakor kezdődik, a két csapat 2010-es csatáját a vendégek nyerték 126-116-ra.

Az 1999-es Eb-n szerepelt magyar válogatott (Dávid Kornél Team): Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Czigler László, Bencze Tamás, Pankár Tibor, Németh István, Kálmán László, Mérész Tamás, Góbi Henrik, Gémes Levente (Mészáros Zalán, Halm Rolland és Sitku Ernő sérült volt, Boros Zoltán és Orosz László pedig külföldön tartózkodott a gála idején). Edző: Mészáros Lajos

Vlade Divac Team: Vlade Divac, Zsarko Paszpalj, Dzunics Braniszlav, Dragan Alekszics, Borisz Maljkovics, Zoran Kmezics, Dragoljub Krivacsevics, Gordan Filipovics, Bojan Lapov- Edző: Zarko Paspalj